Ikäkausimaajoukkue vauhdissa Saksan kisoissa

#UUTINEN 20.4.2010

Viime viikonloppuna Saksan Regensburgissa kansainvälisiin nuorten kisoihin osallistunut Ikäkausimaajoukkue teki hyviä tuloksia ja kahmi mitaleja.

Saksalaisella tarkkuudella sujuneet kolmipäiväiset kilpailut vietiin läpi onnistuneesti mammuttimaisesta osanottaja- ja starttimäärästä huolimatta. Myös menestys oli kohdillaan suomalaisittain. Sinivalkoisille hartioille päätyi useita mitaleja, ja lähes kaikki joukkueen 24 uimarista kauhoivat keväisessä Regensburgissa ennätysaikoja. Suomalaiset uivat jopa kolmoisvoittoja saksalaisten, sveitsiläisten, unkarilaisten, tsekkiläisten ja slovenialaisten uimareiden seassa.

- Ryhmällä on upea joukkuehenki ja kovaa yritystä ja keskittymistä, kehaisi joukkueenjohtaja Marjoona Teljo suojattiensa otteita.

Hurjista suomalaistuloksista voidaan yhtenä nostaa esille Laura Mäen voittotulos 13-14-vuotiaiden 50 metrin perhosessa, 29.52. Raisiolainen paransi omaa ennätystään yli kahdeksan kymmenystä, ja aika alittaa jopa nuorten EM-uintien B-rajan (29.55), vaikka Mäki on vielä kaksi vuotta liian nuori kyseisiin kilpailuihin!

Ikäkausimaajoukkue leireilee Regensburgissa vielä torstaihin asti, elleivät Islannista karanneet tuhkat pidennä leiriä suunnitellusta. Leirillä paneudutaan eri vauhtialueisiin ja monipuolisiin treeneihin. Myös ulkona tehtäviä kuivatreenejä suositaan Etelä-Saksan lämpimässä kevätsäässä.

Tulosliuska pdf-muodossa (s. 14 alkaen)

"