Ikäkausi-uimareiden PM-kisat Kööpenhaminassa

#UUTINEN 11.7.2014

13 nuorta uimaria edustaa Suomea Pohjoismaiden ikäkausimestaruuskilpailuissa Tanskassa. Kisat uidaan lauantaina ja sunnuntaina.

Suomen joukkue tutustui Bellahoj'n kisa-altaaseen perjantaina iltapäivällä. Kuva: Marjoona Teljo

Bellahoj’n uintikeskus Kööpenhaminan pohjoispuolella toimii ikäkausi-PM-uintien näyttämönä tänä viikonloppuna. Suomen joukkue saapui kisapaikalle perjantaina ja kävi jo tutustumassa kisa-altaaseen.

– Uimarit tuntuvat olevan innoissaan ja valmiina taistelemaan muita maita vastaan. Majoitumme tässä ihan kisahallin lähellä yhdessä muiden joukkueiden kanssa. Kyllä täältä ainakin omia ennätyksiä on luvassa, ehkä joku mitalikin, joukkueenjohtaja Marjoona Teljo raportoi Kööpenhaminasta.

Kisojen ikäluokkina ovat 13–14 vuotta tytöille ja 15–16 vuotta pojille. Suomalaisten harmiksi PM-uinnit osuivat samalle viikonlopulle kuin kansalliset IKM-uinnit, joissa on mukana samojen ikäluokkien parhaimmistoa. 

Kolme kisajaksoa

Viime vuonna PM-kisat järjestettiin Islannissa. Suomessa kisat on järjestetty vuonna 2008 pitkällä radalla Tampereella ja vuonna 2012 lyhyellä radalla Vaasassa. Edellisen kerran Kööpenhaminassa kisattiin pari vuotta sitten.

PM-uinneissa kisataan kolmessa kilpailujaksossa. Lauantaina alkamisajat ovat klo 11:00 ja 17:00, sunnuntain kisajakso alkaa klo 11:00, Suomen aikaa. Kisojen tuloksia voi seurata helposti Livetimingin välityksellä. Kisasivulta löytyvät puolestaan osallistujalistat ja muuta infoa.


Livetiming: www.livetiming.fi 

Kisasivut: www.svoem.org 

Suomen joukkue

Eetu Alitalo, Cetus
Lauri Hatunen, VUS-VSS
Werneri Koskinen, UiTa
Allar Lihtsa, VanVe
Niklas Reunanen, HäUS
Kaj Smeds, JS-PU

Ella Aalto, Cetus
Nea-Amanda Heinola, NumKis
Wilma Jacobson, Cetus
Iida Koiranen, HSS
Jenni Lampi, SWIM
Iida Reini, AUi
Vilma Roman, AUi

Marjoona Teljo, joukkueenjohtaja
Janne Ihanainen, valmentaja
Timo Peltola, valmentaja

Henkilöt

Nea-Amanda Heinola