Iira Laatunen ponnisti EM-finaaliin!

#UUTINEN 16.5.2012

Iira Laatunen hyppäsi keskiviikkona naisten kerroskisan alkukilpailussa erinomaisen tasaisen sarjan ja eteni EM-finaaliin. Alkukisan 12. sijoitus säilyi finaalissa lopputuloksiin.

Suomen Iira Laatunen otti finaalipaikan uimahyppyjen EM-kilpailuissa Hollannin Eindhovenissa. Laatunen ponnisti naisten kerroshypyissä alkukilpailun 12:nneksi ja selviytyi viimeisenä mukaan finaaliin tuloksella 249.00. Laatusen ennätyspisteet kirjataan 269.40.

Kerroshyppyfinaalissa keskiviikkoiltana Laatunen hyppäsi tuloksen 214.80, mikä uupui alkukilpailutuloksesta 34,20 pistettä. Se ei parantanut helsinkiläisen sijoitusta, mutta hän oli päivän antiin tyytyväinen.

"Ei se nyt mennyt yhtä hyvin kuin alkukisa, olen paremminkin hypännyt, mutta oli tosi hienoa päästä finaaliin. En mä tätä hirveästi jännittänyt, lähdin finaaliin vähän fiilistellen",  Laatunen kertoi.

Alkukilpailun viiden hypyn sarjan vahvuutena oli tasaisuus, mutta finaalissa tasaisuus oli kadonnut. Pieniä virheitä sattui veteenmenoissa, mikä näkyi heti pisteissä.

"Toinen, kolmas ja viimeinen menivät vähän yli", Laatunen summasi uransa enimmäistä henkilökohtaista EM-finaalia.

Hänen kisaohjelmassaan on vielä perjantain yhden metrin kisa ja sunnuntain kolmen metrin parihypyt Taina Karvosen kanssa.

"Metriltä odotan tasaista sarjaa ja parihypyissä olisi taas kiva päästä finaaliin", Laatunen suunnitteli.

Miesten yhden metrin ponnahduslaudan alkukilpailussa hypännyt Otto Lehtonen karsiutui finaalista. Lehtonen oli kisan 22. tuloksella 274.90. Finaaliin vaadittiin 349.70.

EM-kisoja televisioidaan Ylellä ja Eurosportilla. Katso lähetysajat Uimaliiton kisasivun TV-oppaasta.

Eindhovenin kisasivulla voi myös seurata Livevideointia.