HSS ui kelvottoman Suomen ennätyksen

#UUTINEN 10.7.2010

Oulun SM-uinneissa koettiin lauantaina dramatiikkaa, kun HSS voitti naisten sekauintiviestin SE-ajalla. Aikaa ei kuitenkaan kirjata ennätystilastoihin.

Sofia Mustelin, Laura Koivusalo, Kaisla Kollanus ja Marlene Niemi kauhoivat lauantai-illan päätteeksi Suomen mestaruuteen vapaauintiviestissä ajalla 4:16,85. Tulos on lähes sekunnin parempi kuin HSS:n kellottama SE-aika viime kesältä. Raksilan uimahallin automaattinen ajanottolaitteisto teki tenän juuri kriittisellä hetkellä, eikä järjestelmästä saatu virallista loppuaikaa. HSS:n aika 4:16,85 on käsiajanotolla mitattu, joka on pätevä mestaruuteen, mutta Suomen ennätykseksi voidaan käsiajanotolla hyväksyä vain riittävän monella kellolla otettu aika. Tämä ehto ei viestifinaalissa täyttynyt, sillä käsiajanottoon oli varauduttu vain yhdellä kellolla. Näin HSS:n tulosta ei kirjata uudeksi Suomen ennätykseksi.

Miesten 50 metrin rintauinnissa voittoon kauhoi Joensuun Iisakki Ratilainen ajalla 28,79. Hän ui kauden parhaansa, eikä hänen viime kesän Universiadeissa uitu ennätyskään jäänyt kuin 0,35 sekunnin päähän. Hopean otti Niko Hämäläinen ja pronssia Eetu Karvonen.

Hanna-Maria Seppälä piti hyvää vauhtia 100 metrin selkäuinnissa. Hän tuli maaliin ajassa 1:02,67. Seppälän nimissä oleva Suomen ennätys kirjataan lukemin 1:01,94 reilun parin vuoden takaa Eindhovenin EM-uinneista viestin aloitusosuudelta. Cetuksen kolmoisvoiton takasivat Budapestin EM-joukkueeseen Seppälän seuraksi valitut Riia-Rosa Koskelainen ja Anni Alitalo.

Tulokset ja seurapisteet Livetiming-palvelussa.

"

Henkilöt

Marlene Niemi