Hallaselkä ja Paavola vireessä Dresdenissä

#UUTINEN 21.4.2017

Nuorten MM-kisojen jälkeen toiseksi kovatasoisin kansainvälinen nuorten uimahyppykisa käynnistyi torstaina Saksan Dresdenissä. Suomalaiset saivat avauspäivälle kaksi finaalipaikkaa erinomaisin tuloksin.

Suomen joukkue Dresdenissä. Kuva: Satu Uusitalo

International Youth Diving Meet -uimahyppykilpailu alkoi Dresdenissä torstaina. Suomella on yhdeksän hyppääjän joukkue mukana nelipäiväisessä koitoksessa. Kilpailu on toiseksi kovatasoisin nuorten uimahyppykilpailu maailmassa. Tänäkin vuonna osallistujia on ympäri maailmaa Japania, Kanadaa ja Australiaa myöten.

4. ja 11. sija tyttöjen finaaleissa

Tiirojen Saija Paavola ja Lauren Hallaselkä onnistuivat loistavasti Dresdenissä torstaina. Ensimmäistä vuottaan B-tytöissä kilpaileva 14-vuotias Lauren hyppäsi B-tyttöjen 1 metrin ponnahduslaudan alkukilpailussa kansainvälisen tason ennätyksensä ja saavutti päivän ensimmäisen finaalipaikan Suomelle.

Lauren onnistui hienosti myös iltapäivän finaalissa, jossa hän sijoittui yhdenneksitoista vahvalla M-tulosluokkarajan tuloksella. Sekä alkukilpailun että finaalin tulokset ylittävät reilulla marginaalilla nuorten EM-kilpailuiden A-valintarajan. Laurenin ensiesiintyminen Dresdenissä sai paljon kehuja valmentajilta ympäri Eurooppaa. Kilpailun voitti isäntämaa Saksan Julia Deng, joka pääsi alkukilpailusta viimeisenä finaaliin. Hopeaa nappasi hienosti Ruotsin huippulahjakkuus Emma Johansson.

Päivän toisesta finaalipaikasta vastasi Saija Paavola, joka paransi ennätystään kahdesti torstain aikana. Alkukilpailun kuudes sija oli jo itsessään hieno saavutus, mutta Saija pystyi illan finaalissa edelleen nostamaan tasoaan ja päätti kerrosfinaalinsa upeaan neljänteen sijaan SM-tulosluokkarajan ylittävällä tuloksella. NEM-kisojen A-valintaraja ylittyi yli 40 pisteen turvin. Tulos 360,90 jäi mitaleilta vain 11,2 pistettä.

Saijan sarjan parhaimmat pisteet toi vaikea eteenpäin kolme ja puoli volttia taittaen. Myös kaksi viikkoa sitten Bergenissä epäonnistunut käsinseisonnasta lähtevä hyppy onnistui nyt hyvin. A-tyttöjen kerroskilpailun kärjessä olivat brittitytöt Ruby Bower ja Emily Martin ennen Australian Nikita Hainsia