GP-uinnit Espoossa viikonloppuna

#UUTINEN 13.10.2016

Espoossa kisataan viikonloppuna Grand Prix -uinnit 25 metrin radalla. Cetus Espoon isännöimiin kisoihin saapuu reilut 350 uimaria. Moni maajoukkueuimari tosin puuttuu starteista.

GP-kisasarja uudistui hieman kaudelle 2016–2017. Syksyllä uidaan 25 metrin radalla yksi GP-kisa, ja keväällä toukokuussa 50 metrin radalla yksi GP-kisa. Molemmat ovat GP-pistekisan osalta itsenäisiä kilpailuita, eli pisteitä ei enää kerätä kilpailusta toiseen. Molemmissa kisoissa palkitaan rahapalkinnoin parhaita uimareita. Lyhyet SM-viestit kuuluvat edelleen GP-uintien lajiohjelmaan.

Espoon GP-kisat ovat viimeinen kotimainen näyttöpaikka syyskauden kansainvälisiin arvokilpailuihin, jotka näin parillisena vuonna ovat lyhyen radan MM-kilpailut, 6.–11. joulukuuta Kanadan Windsorissa.

Seppälä ja Liukkonen herkistelemässä maailmancupiin

Osa kärkiuimareistamme on jo avannut kisakautensa, mutta GP-uinnit rahapalkintoineen ovat kauden ensimmäiset isot kisat. Isäntäseuran Hanna-Maria Seppälä ja Ari-Pekka Liukkonen ovat mukana Espoossa ja lähtevät vielä lokakuun lopulla kisaamaan uinnin maailmancupin Aasian osakilpailuihin. SM-uinnit koittavat Vaasassa 17.–20. marraskuuta.

Espoossa nähdään viikonloppuna 363 uimaria 38 seurasta. Poisjääntejäkin kotimaan GP-altaalta kuitenkin on. Esimerkiksi valtaosa Riossa kisanneista uimareistamme puuttuu Espoosta. Jenna Laukkanen on treenileirillä Tsekeissä ja avaa kisakautensa viikonloppuna Plzenissä. Mimosa Jallow, Emilia Pikkarainen ja Matti Mattsson eivät starttaa vielä tässä vaiheessa kautta. Myös vasta syyskuussa kautensa päättäneet paralympiauimarimme puuttuvat viivalta.

Espoossa kisataan lauantaina ja sunnuntaina, alkuerät alkavat klo 10.00 ja finaalijakso lauantaina klo 18.00 alkaen sekä sunnuntaina klo 17.00 alkaen. 50-100 metrin matkoilla uidaan alkuerien lisäksi A- ja B-finaalit, 200 metrillä A-finaalit.

Tervetuloa Espoonlahden uimahalliin!


Tulospalvelu: www.livetiming.fi 

Kisasivu