Finaalien ovet eivät vielä auenneet MM-uinneissa

#UUTINEN 13.12.2012

Suomen uimarit kauhoivat kolmessa välierässä torstai-iltana Istanbulin lyhyen radan MM-uinneissa. Emilia Pikkarainen nappasi toistaiseksi sinivalkoisten parhaan sijoituksen.

Emilia Pikkarainen oli torstai-illan paras suomalainen Istanbulin MM-uinneissa. Hän ui 13:nneksi 100 metrin sekauinnin välierissä. Hän jäi ennätyksestään vain kymmenyksen ajalla 1.00,55. Tulos on Pikkaraisen toiseksi paras kautta aikain.

"Oon tosi tyytyväinen, kun sain parannettua aamun aikaa. Ja nyt illalla näki eteenkin jotain, kun aamulla meni lasit täyteen vettä, mutta ihan hyvin korjasin nyt, melkein ennätys ja MM-kisojen kolmastoista", Pikkarainen kertoi.

Finaalileikkuri kävi minuutin kohdalla, viimeinen finaalipaikka irtosi ajalla 59,81. Hanna-Maria Seppälä jäi aamun alkueräajastaan reilun sekunnin ja oli välierien 16:s ajalla 1.01,98. 

Ari-Pekka Liukkonen karsiutui 50 metrin vapaauinnin MM-finaalista. Liukkosen vauhti hidastui aamusta 0,17 sekuntia aikaan 21,74, ja hän oli välierien 14:s. Perjantaina uitavaan finaaliin vaadittiin 21,41, joten jyväskyläläisen lokakuinen SE-aika 21,34 olisi riittänyt välierien seitsemänteen sijaan.

Uimaliiton MM-kisasivu