EM-uimahypyt päättyivät Eindhovenissa

#UUTINEN 20.5.2012

Maanosan mestaruuskisojen viimeinen päivä käytiin sunnuntaina. Aurinko ei paistanut suomalaisille kisojen lopulla, sillä finaalipaikkoja ei enää irronnut.

Heikki Mäkikallio osallistui Eindhovenissa ensimmäisiin aikuisten kansainvälisiin arvokilpailuihin. Kuva: Jussi Salminen

Naisten kolmen metrin ponnahduslaudan alkukilpailussa Taina Karvonen ja Iira Laatunen sijoittuivat jaetuksi yhdeksänneksi. Parihypyissä EM-finaaliin pääsee kahdeksan parasta maata, joten suomalaiset karsiutuivat ensimmäisinä yhdessä Kreikan parin Eleni Katsoulin ja Iloulianna Banousin kanssa. Molemmille pisteet näyttivät 239.43.

Karsiutuminen oli harmittava, sillä finaaliin riitti 249.96 pistettä, mikä on Karvosen ja Laatusen 276 pisteen ennätystulokseen verrattuna vähän. Jossittelemalla ennätystulos olisi riittänyt sunnuntain finaalissakin viidennelle sijalle.

Heikki Mäkikallio kisasi sunnuntaina EM-kisojensa ainoan lajin. Hän jäi kerroshyppyjen alkukisassa viimeiseksi, 14. sijalle. Mäkikallio aloitti sarjansa erinomaisesti saaden kahdella ensimmäisellä hypyllä erinomaisia pisteitä, mutta sitten sattui kaksi isompaa virhettä, jotka jättivät hänet loppujen lopuksi 279.50 pisteeseen. Finaalin karsintarajaksi muodostui 366.35 pistettä. Mäkikalliota harmitti, ettei hän saanut EM-debyytissään ehyttä sarjaa.

Suomalaisten EM-kisojen kohokohtana oli Iira Laatusen finaalipaikka päälajissaan kerroshypyissä.

Suomalaisten tulokset Uimaliiton kisasivulla.

EM-uimahyppyjen kaikki tulokset Omegan sivuilla.