Cetus sai ensimmäisen Suomen ennätyksensä

#UUTINEN 5.2.2010

Tampereen SM-uintien toinen kisapäivä tuotti uusien uima-asusääntöjen ensimmäisen Suomen ennätyksen. Viisi vuotta toiminut Cetus avasi SE-tilinsä viestissä.

Naisten pitkä vapaauintiviesti oli pääkaupunkiseudun juhlaa. Cetus murskasi SE:n yli neljällä sekunnilla aikaan 8:14,54. Joukkueessa uivat Hanna-Maria Seppälä, Riia-Rosa Koskelainen, Anni Alitalo ja Jessika Stolze. Hopea ja pronssi päätyivät Helsingfors Simsällskapin laariin.
Cetus dominoi myös naisten 50 metrin selkäuintia, kun Anni Alitalo vei Hanna-Maria Seppälältä paitsi kultamitalin, myös kisaennätyksen ajalla 28,24. Seppälä ui hopealle ajalla 28,35 ja Riia-Rosa Koskelainen pronssille vain kaksi sadasosaa Seppälän jälkeen. Koko Cetuksen kärkikolmikko alitti ensi syksyn EM-uintien aikarajan.

Naisten satasen rintauintifinaalissa taso oli huima. Kärkikolmikko Katja Lehtonen - Noora Laukkanen - Jenna Laukkanen kellotti alle 1:09:n lukemat. Lehtonen ja Noora Laukkanen lisäksi EM-rajat. Voittotulos ja kisaennätys 1:08,18 oli Katja Lehtoselle yllätys:

- Olipa mukava yllätys ja kova aika. Vauhdinjako onnistui hyvin, aloitin sopivan kovaa ja uinti pysyi kasassa loppuun asti, hän analysoi.

Istanbulin EM-kisoissa Lehtonen ui kokopuvulla vain kymmenyksen paremman SE-ajan, joten pukukysymykset alkavat olla Lehtosen osalta loppuun käsitelty:

- Eihän niitä pukuja mihinkään tarvita, hän totesi hyllytettyihin kokopukuihin viitaten.

Emilia Pikkarainen teki perjantaina naisten parhaan tuloksen 200 metrin perhosessa ajalla 2:10,27. Suomen ennätystään Pikkarainen ei hätyyttänyt, mutta aika on uusi SM-uintien ennätys.
Miesten puolella parasta vauhtia piti Jyväskylän Ari-Pekka Liukkonen 100 metrin vapaassa. Hän voitti finaalin ennen seuratoveriaan Severi Allosta tuloksella 49,24. Aamun alkuerissä Liukkosen vauhti oli 0,12 sekuntia parempaa. Hopeamitalisti Allonen pääsi myös alle 50 sekunnin haamurajan luvuilla 49,77. Finaalissa nähtiin peräti viisi jyväskyläläistä.

SM-uintien puolivälissä Cetus johtaa seurojen pistekisaa ennen HSS:ia ja Swimming Jyväskylää.

Tulokset ja pisteet kisasivulla. Kuvasatoa kuvagalleriassa.

Anni Alitalo loikkasi palkintokorokkeelle kepeästi naisten 50 metrin selkäuinnin Suomen mestarina.

Katja Lehtosen nuoret haastajat ovat nousseet yhä lähemmäs satasen rintauintikuningatarta.

Kuvat:Tommi Laine

"