Ayarci passitti Anu Koiviston ennätyksen historiaan

#UUTINEN 25.3.2016

Helsingin Mäkelänrinteen uintikeskuksessa uitiin pitkäperjantaina toinen pitkän radan Suomen mestaruuskilpailujen sekä nuorten ja vammaisuinnin SM-kilpailujen kisapäivä.

Mimosa Jallow (vas.), Melek Ayarci ja Vilma Ruotsalainen olivat naisten 200 metrin selkäuinnin mitalikolmikko. Kuva: Mika Ruusunen

Lahden Uimaseuran Melek Ayarci ui aamujaksossa nuorten Suomen mestariksi 200 metrin selkäuinnissa. Aikuisten finaalissa illalla 17-vuotias lahtelainen kaatoi Anu Koiviston nimissä vuodesta 1997 olleen nuorten Suomen ennätyksen voittaen myös aikuisten Suomen mestaruuden. Nuorten EM-kisaikäinen Ayarci alitti samalla myös rajan Lontoon aikuisten EM-kisoihin toukokuulle. Lähes 20 vuotta vanha ennätys koheni kahdeksalla sekunnin sadasosalla, ajasta 2.17,40 aikaan 2.17,32. Koivisto pitää yhä matkan aikuisten SE-aikaa 2.14,92 vuodelta 1998.

Vandersin Emilia Pikkarainen voitti paraatimatkansa 100 metrin perhosuinnin ajalla 59,48 sekuntia, mutta himoitsemastaan Rion olympialaisten A-rajasta hän jäi uupumaan yli 7 sekunnin kymmenystä.

Swimming Club Vuokatin Jenna Laukkanen joutui taipumaan kolmatta kertaa peräkkäin 50 metrin rintauinnissa Oulun Uinnin Veera Kivirinnalle. Kultamitaliaika oli 31,70 sekuntia, hopeaa tuli ajalla 31,84. Suomen ennätys matkalla on edelleen Laukkasen nimissä, viime vuonna uitu aika on 30,79.

Miesten 50 metrin perhosuinnin loppumetreistä tuli jännitysnäytelmä, kun Cetus Espoon Tuomas Pokkinen yllätti voittamalla sadasosa sekunnilla Suomen ennätystä metsästäneen Helsingfors Simsällskapin Riku Pöytäkiven. Pokkisen kulta-aika oli 24,35.

Vammaisuintilajeissa päivän kovimman noteerauksen teki Swimming Jyväskylän Leo Lähteenmäki voittamalla 50 metrin perhosen mestaruuden ajalla 30,18.