Altailla Suomen ennätys ja MM-kisarajoja

#UUTINEN 15.4.2013

Viime viikonlopun uintikilpailuissa on tehty erinomaisia tuloksia. Vaasan Kvarken Gamesissa syntyi yksi viesti-SE ja Amerikassa on alitettu MM-kisarajoja.

Uinti Tampereen naisten viestijoukkue kauhoi Suomen ennätyksen Vaasassa viime lauantaina. Pitkällä radalla kisattujen Kvarken Games -uintien 4x50 metrin sekauintiviesti päättyi UiTan voittoon ajalla 1.58,58. Joukkueessa uivat Riina Kaakkolammi, Anna Mäkinen, Elisabet Hyppönen ja Nea Virta. Aiempi SE oli Tampereen Kooveen nimissä viime syksyltä 2.00,72, joten ennätys parantui reilut kaksi sekuntia.

Amerikan vauhtia Mesassa

Yhdysvalloissa Arizonan Mesassa kisattiin 50 metrin radan Arena Grand Prix -uinnit torstaista lauantaihin, ja suomalaisuimarit olivat kovassa vauhdissa.

Eetu Karvonen saalisti 50 metrin rintauinnissa kovan ajan 27,88 ja alitti ensi heinäkuisten Barcelonan MM-uintien A-rajan 0,12 sekunnilla. Tulos on Karvosen uran toiseksi nopein ja paras aika niin sanotuilla tekstiiliasuilla. Vuoden 2009 SE-aika on Karvosen 27,39. 100 metrin rintauinnissa Karvonen alitti MM-uintien B-rajan, mikä laajentaa hänen lajirepertuaariaan Barcelonassa.

Tanja Kylliäinen ui samoissa Mesan GP-kisoissa 200 metrin sekauinnissa tuloksen 2.17,30, mikä alittaa kolmella sadasosasekunnilla Barcelonan MM-uintien esitysrajan. FINA:n A-raja on 2.14,97.

Mesan Arena Grand Prix'n tulokset