Vesipallon U-13 lajileirillä tunnelmaa

6.7.2019

XV Tuomo Vainion turnauksen yhteydessä järjestettiin U-13 -ikäisten vesipallon lajileiri yhteistyössä Porin Senttereiden ja Jyväskylän Saukkojen kanssa. Tasoeroja oli paljon, mutta jokainen pelasi omalla tasollaan hyvin. Seurojen sisällä on tehty hyvää työtä ja pelaajista näkee että on treenattu hyvin. Vaikka oli omia pelejä alla, näytti siltä, että osa pelaajista pelasi jopa paremmin kuin oman joukkueen peleissä.

Muutamalla oli parannettavaa uintikunnossa ja tekniikassa. Pienimmät olivat todella nopeita ja teknisiä, mutta vielä ei heitto onnistu niin hyvin kuin isompikokoisilla. Oli melko tasaista. Aikaisempina vuosina on ollut paljon yksilöitä, joista on nähnyt että jotkut ovat harrastaneet pitkään.

Yleisenä huomiona lajileirillä huomattiin, että monta taistelutilannetta voitetaan sillä että jalat ovat vahvat ja osataan liikkua nopeasti paikasta toiseen. Jalkatyö on vesipallossa todella tärkeä ja sitä voi vahvistaa sekä polkemalla että kuivaharjoittelussa. Henkilöt joilla jalat toimivat hyvin, oli porukassa vain noin kourallinen. Seuravalmennuksessa voisi kiinnittää huomiota erityisesti jalkojen vahvistamiseen.

Joissakin seuroissa viesti lajileiristä ei ollut kulkenut niin hyvin kuin olisi voinut, ja se oli harmillista. U-13 -porukan jatkoksi toivotaan jotakin kotimaan turnausta jossa voisi pelata joitakin toisia U-13 porukoita vastaan. Toivottaisiin, että olisi syksyllä joku turnaus, jossa olisi KV-joukkueita ja U-13 pelaisi ulkomaisia joukkueita vastaan ikäsarjassa 2006 -syntyneet ja nuoremmat. Mikäli ei saada järjestymään, mietitään että pelattaisiin jotakin esimerkiksi U-15 joukkuetta vastaan.

U-13 -toimintaa valmentavat Porin Senttereiden Jan Tarkkio ja Helsingin Kuhien Teppo Lehtinen. Jatkoon lajileiriltä pääsivät:

1. Aapo Saarela MV, C Kuhat
2. Väinö Nurmi Kuhat
3. Tuomas Myllylä Kuhat
4. Eevert Paunonen Kuhat
5. Iivari Mäki Saukot
6. Luka Kääminen Saukot
7. Leo Jääskeläinen Saukot
8. Niilo Korpela MV Cetus
9. Aleksi Vahvaselkä Cetus
10. Kiira Saarinen Sentterit
11. Sebastian Kuusisto Sentterit
12. Ukko Tarkkio Sentterit
13. Kosti Haanpää Sentterit

Varalla
14. Oskar Nyrökorpi Kuhat
15. Ekku Tarkkio Sentterit