Vaasan SM-uinnit lähestyvät

#UUTINEN 21.1.2011

Lyhyen radan Suomen mestaruusuinnit kisataan Vaasassa 27.-30. tammikuuta. Kilpailuissa uidaan myös vammaisuinnin SM-startteja. Mukana ovat lähes kaikki kotimaiset kärkinimet.

Kotimaiset kärkiuimarit mittaavat vauhtiaan pitkän radan kauden ja Lontoon olympiauintien näyttöikkunan avautumisen alla. Olympianäyttöjä on mahdollista antaa 1. maaliskuuta lähtien 50 metrin radalla.

Vaasasta puuttuvat kotimaisista kärkinimistä vain USA:ssa harjoittelevat Eetu Karvonen, Andrei Tuomola ja Matias Koski. Paikalla ovat muun muassa Hanna-Maria Seppälä, Emilia Pikkarainen, Ari-Pekka Liukkonen, Jenna ja Noora Laukkanen sekä Iisakki Ratilainen.
Yhdysvalloista Suomeen saapuu yksi kotimainen uimari, Tanja Kylliäinen. 17-vuotias Kylliäinen voitti joulukuussa Atlantassa kolme Yhdysvaltain nuorten mestaruutta, 400 jaardin sekauinnissa jopa kisaennätysajalla. Kylliäinen ui Vaasassa seitsemän starttia ja treenaa Raision Urheilijoiden riveissä vielä kolmisen kuukautta SM-uintien jälkeen.

Seppälä ja Liukkonen leireiltä SM-altaaseen

Talvi on uimareille leireilyn aikaa. Hanna-Maria Seppälä saapuu SM-altaaseen kolmen viikon Floridan leiriltä. Seppälä kertoi leirin sujuneen hyvin. SM-kisojen jälkeen hän suuntaa treenaamaan Teneriffalle.

Suomen kaikkien aikojen nopein uimari, Ari-Pekka Liukkonen kotiutui viikko sitten Australian leiriltä. Kuukausi Wollongongissa sujui vaihtelevasti.

- Siellä oli sateisin ja kylmin kesä 40 vuoteen, mutta leiri meni ihan hyvin, Liukkonen tuumi.
Australian leirin parasta antia olivat jyväskyläläisen mielestä meressä uidut aallokkotreenit.

- Ja sitten tietysti se, että ilmasto on niin paljon parempi, että vältti flunssan, hän jatkoi.
Liukkonen on valinnut SM-ohjelmaansa peräti seitsemän sprinttistarttia ja kaikki viestit. Swimming Jyväskylän vapaauintiviesteiltä ja henkilökohtaiselta sadalta metriltä hän odottaa eniten.

Vaasan SM-uintien reaaliaikaista tulospalvelua voi seurata osoitteessa www.livetiming.fi

Kisasivu

"