Uinti Imatran Seurasydän on Mika Vanhatalo

#TARINA #UINTI #UIMAHYPYT #TAITOUINTI #VESIPALLO 30.10.2020

Uinti Imatran johtokunta luovutti Mika Vanhatalolle Seurasydän-palkinnon kilparyhmien yhteisissä harjoituksissa.

Suomen Uimaliitto on lanseerannut jäsenseuroilleen käytettäväksi uuden vuosittaisen huomionosoituksen Seurasydän-palkinnon edistääkseen kiittämisen kulttuuria ja arvostuksen osoittamista. Olympiakomitea on hyväksynyt palkinnon osaksi Seurasydän-kampanjansa toimintaa. Seura itse voi esittää yhtä palkittavaa vapaaehtoistoimijaa vuosittain.

Uinti Imatra on palkinnut Seurasydän-tunnustuksella Mika Vanhatalon, joka toimii aktiivisesti seurassa hyvin monipuolisissa tehtävissä niin valmentajana ja tuomarina kuin kilpailukoordinaattorina sekä seuravaatevastaavana.

– Palkinnon saamisella on itselleni todella suuri merkitys siinä mielessä, miten seura arvostaa tekemääni työtä, vaikka itselleni se on eräänlainen harrastus. Valmentaminen ja tuomarointi antaa vastapainoa työaskareisiin ja hallilla ollessa kaikki muu unohtuu, kun keskittyy vain lasten ja nuorten ohjaamiseen, ja jos harrastus palkitaan tällä tavalla, niin mikäs sen mukavampaa, Vanhatalo kommentoi palkitsemistaan.

Vanhatalo on ollut mukana uintiurheilun parissa Imatralla jo vuosikymmeniä. Itse hän aloitti uinnin harrastamisen vuonna 1977. Tämän jälkeen Vanhatalo on toiminut valmentajana useaan otteeseen ja oli myös vuonna 2014 yhdistämässä Imatralla kahta seuraa Uinti Imatraksi, jonka ensimmäisenä puheenjohtajan hän myös toimi.

– Uinti Imatra on todella läheinen seura, vähän niin kuin oma lapsi. Nyt olen seuran kakkosryhmän uimareiden valmentaja. Tässä työssä näkee todella läheltä uimareiden onnistumiset ja miten vilpittömän iloisia he niistä ovat, mikä samalla ruokkii myös valmentajan itsetuntoa, kun tietää, että on itse onnistunut työssään. Niin kuin totesin eräässä kommentissa: ilman seuraa ja uimareita ei ole myöskään seurasydäntä, Vanhatalo kertoo.

Seurasta kerrotaan, että Vanhatalo mahdollistaa omalla toiminnallaan uinnin ilon suurelle joukolle lähiseudun lapsia ja nuoria ja että ilman häntä seurasta puuttuisi todella iso palanen. Seuran jäseniltä kysyttäessä sitä, kuka on aina valmis talkoisiin seuran hyväksi ja hoitaa tehtävänsä suurella sydämellä, olikin monen vastaus: no Mika tietenkin.

Lue lisää Seurasydän-palkinnosta täältä!

Asiasanat

Seurasydän