Tytöt palauttivat Suomen viestikantaan näyttävästi

#UUTINEN 15.7.2010

Nuorten EM-uintien toisena kisapäivänä Suomi nähtiin nuorten EM-viestifinaalissa seitsemän vuoden tauon jälkeen. Jenna Laukkanen puolestaan eteni finaaliin perjantai-illaksi.

Jo keskiviikkona kisojen avauspäivänä 50 metrin rintauintifinaaliin kauhoneet Jenna Laukkanen ja Veera Kivirinta jatkoivat erinomaisia esityksiään toisena kisapäivänä saavuttamalla välieräpaikat 200 metrin rintauinnissa. Laukkanen kauhoi kevyen näyttävästi alkuerien seitsemänneksi ajalla 2:33,92 ja Kivirinta selviytyi viimeisenä välieriin tuloksellaan 2:41,22, joka hänen uusi ennätyksensä lähes sekunnilla.

Swimming Club Rovaniemen Sami Juopperi nähtiin torstaiaamuna 200 metrin sekauinnissa. Hän sijoittui alkuerien 19:nneksi ajalla 2:07,44, joka vei hänet illaksi välieriin. Kyseessä on rovaniemeläisen uusi ennätys 0,78 sekunnilla. VälierässäJuopperi lähtee jahtaamaan finaalipaikkaa ja toista ennätysparannusta.

Tyttöjen sadan metrin vapaauintiviestissä Suomen Lotta Nevalainen, Laura Kurki, Katja Pyörälä ja Tessa Nurminen uivat illaksi finaaliin tuloksella 3:54,04, joka riitti alkuerien kymmenenteen sijaan.

Torstaiaamuna jatkoon selviytyneet suomalaiset:

Tytöt 200 m RU
7) Jenna Laukkanen FIN 2:33,92 Q (välieriin)
22) Veera Kivirinta FIN 2:41,22 Q (välieriin)

Pojat 200 m SKU
19) Sami Juopperi FIN 2:07,44 Q (välieriin)

Tytöt 4x100 m VUV
10) Finland 3:54,04 Q (finaaliin)

Jenna Laukkanen ui jälleen finaaliin

Nuorten EM-uintien toinen finaalijakso toi jälleen yhden suomalaisfinalistin, kun Jenna Laukkanen jatkoi hyvää rintauintivauhtiaan, tällä kertaa päämatkallaan 200 metrin rintauinnissa. Laukkanen pudotti semifinaalissa alkueräajastaan vielä hieman ja lähtee ajallaan 2:33,33 huomiseen finaaliin kahdeksannelta tilalta. Vuokattilainen oli tyytyväinen torstain uinteihinsa, mutta ei pane pahakseen, että perjantaina on vain yksi, joskin sitäkin tiukempi finaalistartti.

- Oli aika rankkaa, eilisen kolme kovaa viisikymppistä alkoivat jo vähän painaa, kertoi Jenna uinnistaan heti semifinaalin jälkeen.

Rintauintisemifinaalin toinen suomalainen Veera Kivirinta ui jälleen hienosti uuden oman ennätyksensä. Päivän tulosparannus sivulajissa lyhyempien rintauintimatkojen tytöllä yhteensä puolitoista sekuntia ja sijoitus tuloslistassa 17:s.

Myös poikien 200 m sekauinnissa saatiin suomalaisittain tulosparannusta: Sami Juopperi paransi jo alkuerissä kaunisteltua omaa ennätystään vielä pari sekunnin kymmenystä ja alkuerien sijoitustaan neljä sijaa ollen 15. ajallaan 2:07,27.

Tyttöjen 4x100 m vapaauintiviestissä jo suomalaisten finaalipaikka oli hieno saavutus: Suomella on viimeksi ollut viestijoukkue mukana nuorten EM-finaalissa vuonna 2003 Glasgow'n kisoissa. Illan finaalissa tyttönelikko Lotta Nevalainen, Laura Kurki, Katja Pyörälä ja Tessa Nurminen venyivät hienosti kotiyleisön edessä ja pitivät kaikki aamun uintejaan kovempaa vauhtia. Suomi sijoittui viestissä lopulta kymmenenneksi ajalla 3:52,80.
Viestin voitti Saksan joukkue ajalla 3:46,04. Saksa on myös mitalitilaston kärjessä kahden ensimmäisen kisapäivän jälkeen.