Treenejä Brasilian auringossa

#TARINA #TAITOUINTI 21.1.2019

Olen Pinja Välinen, 17-vuotias lukiolainen ja taitouimari Vantaalta. Tällä hetkellä vietän vaihto-oppilasvuottani Brasilian auringon alla, Natal-nimisessä kaupungissa. Ennen vaihtoon lähtöä olin taitouinnin parissa kuusi vuotta, joista viimeisen toimin myös valmentajana. Toivoin jo ennen tänne tulemista pystyväni jatkamaan lajin parissa jollain tavalla.

Täällä urheilu on koulun puolesta järjestettyä, joten saapuessani tänne oli kausi jo puolivälissä. Kielitaidon puutteen takia en mennyt uimaan joukkueeseen, vaan sain mahdollisuuden uida teknistä ja vapaata sooloa. 

Päivärutiinini on täällä täysin erilainen kuin Suomessa. Perusarkipäivänä minulla on koulua kello 7-12, jonka jälkeen mennään kotiin tekemään läksyjä. Lisäksi 3-4 kertaa viikossa minulla on 3h allas treenit tai menen kuntosalille.

Kaikilla kouluilla on oma 25 metrin syvä ulkouima-allas, jossa on hyvä treenata. Treenien laatu on kulttuurin mukaisesti aika rentoa ja vapaata, ja valmentaja-uimari suhde on enemmän kaverillinen. Kisoja ei täällä stressata ollenkaan, vaan varmistetaan, että kaikilla on kivaa! Yleensä treeneissä aluksi ollaan 30min kuivilla kehonhuoltoa, sitten altaassa uidaan noin 30min verraa,  jonka jälkeen tekniikkaa/koreografiaa. Täällä joukkueellani on kaikissa treeneissä koko allas käytössä,  joten kokonaisia tehdään paljon!

Vaikka treenaaminen on täällä rennompaa kuin Suomessa, olen enemmän kuin tyytyväinen mahdollisuudesta pysyä lajin parissa ja nähdä erilaista treenaamiskulttuuria! 

Hyvää uutta vuotta kaikille / feliz ano novo para todos!

Colegio das Neves