Taitouinnissa kisattiin SM-titteleistä kahden vuoden tauon jälkeen

#UUTINEN #TAITOUINTI 14.12.2021

Taitouinnissa kilpailtiin Suomen mestaruuksista kahden vuoden tauon jälkeen, kun Vantaan Pyörre järjesti kuviomestaruuskilpailut 10.–12.12. Tikkurilan uimahallissa. Kyseessä oli myös Vantaan Pyörteelle ensimmäinen kerta, kun seura isännöi SM-tason kilpailua.

Kuviomestaruuskilpailuihin osallistui kilpailijoita yhdeksästä seurasta ympäri Suomen. Lisäksi avoimessa sarjassa nähtiin kilpailijoita Virosta. Suomen mestarit ratkottiin neljässä ikäsarjassa: ag12, ag15, FINA junior ja FINA senior.

Junioreissa ja senioreissa kaksoisvoiton otti Vantaan Pyörre, kun Pinja Kekki ja Veera Säämänen sijoittuivat ensimmäiseksi ja toiseksi molemmissa sarjoissa. Iiris Nurmi (AWS Taitouinti) tuli puolestaan pronssille molemmissa sarjoissa.

Nuoremmissa ikäluokissa Cetus otti kultaa, kun Ella Varjonen sijoittui ensimmäiseksi ag15-sarjassa ja Matilda Erkkilä ag12-sarjassa. Ag15-sarjan muut mitalistit olivat Oona Pulkkinen (Vantaan Pyörre) hopeaa ja Alisa Hynninen (Jyväskylän Aalto) pronssia. Ag12-sarjassa hopealle puolestaan sijoittui Linnea Räsänen (Oulun Uinti) ja pronssille Ilmi Kohonen (AWS Turku).

Suomen mestaruuksien lisäksi kilpailussa uitiin myös kansallisen tason sarjat ag8, ag10 ja mastersit. Ag8-sarjan osallistujat olivat kaikki Virosta.

Ag10-sarjassa Oulun Uinnin Linnea Räisänen ui ensimmäiseksi ja Kuopion Uimaseuran Viivi Nuopponen ja Venla Väisänen toiseksi ja kolmanneksi. Masterseissa ensimmäiseksi sijoittui Eeva Ventilä (Vantaan Pyörre), toiseksi Merja Oja (Vantaan Pyörre) ja kolmanneksi Marketta Ruutiainen (Helsingin Uimarit).

Kaikki kilpailun tulokset löydät täältä.

Kilpailut pidettiin neljällä täydellä tuomaripaneelilla, mikä mahdollisti sen, että aikataulut olivat osallistujille sopivat sekä ylimääräistä harjoitteluaikaa lauantain kisajaksojen päätteeksi. Kilpailuissa uitiin hieman poikkeuksellisesti yksi ikäsarja kerrallaan valmiiksi. Tiukoista koronajärjestelyistä huolimatta tapahtuma keräsi paljon kiitosta osallistuneilta seuroilta ja tuomareilta.