Taitouinnin Ikäkausimestaruuskilpailut käydään tulevana viikonloppuna Oulussa

#UUTINEN #TAITOUINTI 25.4.2023

Kuva: Hanna-Leena Keskitalo

Taitouinnin ikäkausi-ikäiset ottavat toisistaan mittaa tulevana viikonloppuna, 28.–30.4.2023, Oulussa järjestettävissä Ikäkausimestaruuskilpailuissa.

Kyseiset kilpailut ovat ensimmäiset kansalliset arvokilpailut uusilla taitouinnin säännöillä sekä myös uusilla Uimaliiton taitouinnin mestaruuskilpailusäännöillä.
Seurat ovat päässeet jo hiukan harjoittelemaan Kuopiossa ja Espoossa järjestettävissä seurakilpailuissa.

– Uudet säännöt aiheuttavat hiukan vielä päänvaivaa muun muassa aikataulullisesti, sillä jokaisen suorituksen jälkeinen videotarkistus vaatii oman aikansa, kilpailun päällikkö Metti Rantahalvari järjestävästä seurasta Oulun Lohista kertoo ja jatkaa:

– Toivomme, että pystymme kuuluttamaan edellisen suorituksen pisteet seuraavan suorituksen jälkeen.

Myös tuomarijärjestelyt ovat uudistuneet ja nekin vaativat järjestävältä seuralta oman vaivansa ainakin ennen kuin tuomaripooli saadaan suunniteltua loppuun asti ja vietyä käytäntöön. Lopputulemana on kuitenkin tarkoitus helpottaa tuomarien allokointia kilpailuihin ja motivoida lisää tuomareita koulutuksiin.

Yli 140 uimaria altaassa

Kilpailuihin on ilmoittautunut yli 140 uimaria, pääpaino on nuorissa eli AG15 ikäisissä. Valitettavasti yhtään poikaa ei ole osallistujissa, mutta yksi tyttö solisti saapuu Englannista asti. Kilpailujen yhteydessä käydään myös Nordic Club Cup -kilpailu, mutta muita pohjoismaita ei valitettavasti tänä vuonna ole mukana.

– Toivon kaikille oikein mukavia kilpailuja. Olemme kaikki uuden edessä, mutta opimme koko ajan lisää, summaa Rantahalvari.

Kilpailun starttilistat täällä.

KIlpailun aikataulu Instagramissa.