Superkovia tuloksia nuorten SM-telineillä!

#UUTINEN 9.3.2019

Erityisesti tyttöjen A-ikäluokassa on täräytelty todella kovia terveisiä nuorten avoimissa SM-uimahypyissä Helsingissä. Lauren Hallaselkä, Nea Immonen ja Anni Paloheimo ovat hurjassa kevätvireessä.

Mäkelänrinteen uintikeskuksessa kisattavat nuorten avoimet SM-hypyt ovat tarjoilleet tähän mennessä kansainvälisen kärkiluokan tuloksia. Mukana avoimissa kisoissa on tasoa huipentamassa myös ulkomaisia joukkueita Hollannista, Monacosta, Norjasta ja Tanskasta. Joukossa on myös nuorten EM-mitalisteja.

Hallaselkä ja Immonen nuorten EM-mitalitasolla!

Lauantaina 16–18-vuotiaiden A-tyttöjen kolmen metrin ponnahduslaudalla ei kuitenkaan mitaleja ulkomaisille jätetty. Uimahyppyseura Tiirojen Lauren Hallaselkä keräsi ensimmäisenä suomalaisjuniorina yli 400 pistettä komealla yhdeksän hypyn sarjallaan. Tuloksena oli peräti 415,85 pistettä.

– Kyllä se oli täydellinen kisa minulle, oli yhtä rentoa hypätä kuin treeneissä. Jo pakollisista hypyistä yli 200 pistettä, se on tosi kova. Harjoittelua on vähän haitannut selkävaivat, mutta tänään ei nekään vaivanneet, Hallaselkä iloitsi.

Mittakaavaa lopputulokselle antaa se, että tuloksella olisi viime kesänä tullut kirkkaasti nuorten EM-hopeaa.

Kakkoseksi sijoittui seurakaveri Anni Paloheimo, joka sai 378,40 pistettä.

– Jäi vähän parannettavaa, ainakin veteenmenoissa, pari hyppyä ei mennyt niin kuin piti, Paloheimo tuumi.

Pronssille hyppäsi Vantaa Divingin Nea Immonen tuloksella 353,20, joka myös epäonnistui kahdessa hypyssään. Perjantaina metrin ponnahduslaudalla Immonen tosin otti kultaa hurjin pistein 382,10, mikä olisi tuottanut nuorten EM-finaalissa pronssia.

Nämä tulokset ja aikuisten sarjoissakin rikotut EM- ja MM-rajat kertovat siitä, etteivät nuoret suomalaiset ole enää nuorten EM-finaalitasolla, vaan -mitalitasolla. Immonen osallistuu kesäkuun lopulla viimeistä kertaa nuorten EM-kisoihin Kazanissa, Hallaselkä ja Paloheimo puolestaan ovat vasta ensimmäistä kauttaan A-ikäsarjassa. Heillä selkeästi nuorten EM-tasolla haetaan menestystä ja samaan aikaan aikuisten arvokisoista jo tärkeää kokemusta kohti seniorivuosia.

EM-mitalisti Meulendijks pitää Mäkelänrinteestä

A-poikien metrin ponnahduslaudalla SM-kultaa kahmi Hollannin 16-vuotias Bram Meulendijks tuloksella 453,40. Hänelle Helsinki on mieluinen kisapaikka, sillä hän saavutti täällä nuorten EM-pronssia viime kesänä.

– Olen tyytyväinen, paitsi viidennen hyppyni vauhti ei oikein onnistunut. Mutta ylitin kuitenkin nuorten EM-kisarajamme, ja se on parasta. Tämä 453 on ihan parasta tasoani, ellei peräti ennätys. Kiva olla täällä Suomessa, halli on hyvä ja näkee vähän luntakin, Hollannissa sataa vain vettä, Meulendijks totesi.

Tiirojen Tino Tapio teki parhaansa löydäkseen kapuloita hollantilaisvieraan rattaisiin. Nappisuorituksestaan ja ennätyspisteistä 430,75 huolimatta Tapio oli hopealla. Hän oli siihen kuitenkin tyytyväinen saavutettuaan nuorten EM-kisojen A-rajan. Pronssia otti Oulusta pääkaupunkiseudulle muuttanut Aarne Riekki, tuore Mäkelänrinteen urheilulukiolainen edustaa Vantaa Divingia ja keräsi pisteet 380,55.

Junioreissa laaja massa ja terävä kärki

Nuorten EM-kisoihin on vahvasti suuntaamassa myös Vantaa Divingin nuori Odessa Käck. Hän hyppäsi nuorten EM-A-rajat metrillä ja kerroksilla, molemmissa tulokset olivat jo nuorten EM-kisojen finaalitasolla, vaikka Käck onkin vasta 13-vuotias, eli ensimmäistä vuottaan B-ikäsarjassa, mikä on nuorin kansainvälisten kisojen ikäluokka.

C- ja D-sarjoissa riittää lahjakkaita hyppääjiä, jotka kuumeisesti odottavat 14 ikävuotta ja pääsyä nuorten EM-kekkereihin. Esimerkkeinä C-sarjoissa kovia pisteitä tahkoavat Aaron Hoffman ja Eerika Repo. Heidänkin takanaan on jyrkällä kehityskäyrällä kipuavia pikkuhyppääjiä.

Ilahduttavaa avoimissa nuorten SM-kisoissa on ollut myös se, että Helsinki on vetänyt oikeasti mukaan myös ulkomaisia kilpailijoita. Tämä ruokkii kisojen tasoa, ja saa suomalaisnuoret nousemaan varpailleen laadukkaissa olosuhteissa.

Avoimet nuorten SM-uimahypyt jatkuvat Mäkelänrinteessä vielä sunnuntain:
9.30-10.15 C-Tytöt, 3 m
10.30-11.20 B-Pojat ja B-Tytöt, 3 m parihypyt
11.35-12.40 A-Pojat ja A-Tytöt, kerroshypyt
12.55-13.35 C-Pojat, kerroshypyt
13.50-14.35 D-Tytöt, 3 m
14.50-15.20 D-Pojat, 1 m

LIVE-tulospalvelu 

Osallistujalistat

Kesän 2019 kansainvälisiä uimahyppykisoja 

  • 24.–30.6. Nuorten EM-kilpailut, Kazan
  • 12.–20.7. MM-kilpailut, Gwangju
  • 5.–11.8. EM-kilpailut, Kiova