SM-viikko sai hulppean alun uima-altaalla!

#UUTINEN 6.7.2017

SM-uintien katsomo oli loppuunmyyty, kun kisat alkoivat torstaiaamuna Tampereella. Yleisölle tarjoiltiinkin heti alkajaisiksi aivan Suomen kärkivauhtia useaan otteeseen. Finaalijakso alkaa klo 17.00.

Matti Mattsson vahvana 100 metrin rintauinnissa. Kuva: Niina Merilaita

Torstain aamujaksossa oli jo muutama huippusuoritus. Matti Mattsson räväytti hienon aamu-uinnin 100 metrin rintauinnissa ajalla 1.01,20. Tämä uupuu vain kolme sadasosaa Jarno Pihlavan vuoden 2000 Suomen ennätyksestä. Valmentaja Eetu Karvosen mukaan kova aloitus oli sovittu ja katsottiin miten toinen vinsta tulee. Pientä hyytymistä oli kuulemma havaittavissa lopussa ja valmentaja-uimaripari miettii yhdessä miten illalla saadaan viimeiset metrit tulemaan paremmin.

Ari-Pekka Liukkonen oli hyvässä iskussa päämatkallaan 50 metrin vapaassa. Hänkin jäi vain kolme sadasosaa omasta Suomen ennätyksestään tuloksella 21,93.

Jakson ensimmäisen SE:n ui Vaasan Uimaseuran Nader Khalili S14-luokan 400 metrin vapaassa. Ennätys parani lähes kuusi sekuntia ja on nyt 4.39,07. Nader kertoi haastattelussa ettei ennätys ollut yllätys, hän tiesi olevansa ennätyskunnossa.

Nuorten SE:n (29,25) 50 metrin selässä uinut Vilma Oura kertoi, että hänen ennätysputkensa salaisuus on hyvä treeni ja iloinen mieli. Vilma jatkaa nuorten EM:ssä aloittamaansa ennätystehtailua. Hyvä asenne auttaa jaksamaan kisojen rasitukset. Taustalla on hyvin tehty valmennus Matti Mäen kanssa ja oman uintiryhmän tuki. Vilma kertoo olevansa ryhmänsä kuopus ja siinä oppivansa paljon, mm. kisaamaan vanhempia uimareita vastaan. Iloinen Vilma hyppäsi altaaseen verryttelemään ja lupasi, että näissä merkeissä vielä nähdään. 

Nokian Pyryn Jenna Rajahalme ui vammaisuinnin Suomen ennätyksen 50 metrin vapaassa. S10-luokan SE kohentui aikaan 41,40. Leo Lähteenmäki teki saman tempun, 50 metrin vapaassa Lähteenmäen kello näytti 26,05.

Poikien 50 metrin vapaassa kisaennätyksen kirjasi nimiinsä Oulun Lohien Konsta Kallinen ajalla 23,82. Konsta kertoi harjoitusten sujuneen hyvin valmentaja Tuomas Tapanisen kanssa ja odotti henkilökohtaista ennätystä. Ihan nappisuoritus ei uinti kuulemma ollut, vaikka kisaennätys syntyi, jäi henkilökohtaiseksi ennätykseksi edelleen 23,74. Sprinttimatkat tuntuvat omimmilta, mutta satanenkin kulkee. 

Torstai-illan B-finaalit alkavat klo 17.00 ja A-finaalit klo 18.00. A-finaalit nähdään suorana Yle TV2:ssa. Katso lajikohtainen aikataulu: www.livetiming.fi 

Tulospalvelu: www.livetiming.fi