SM-uinnit käynnistyvät torstaina, seuraa kisoja!

#UUTINEN 1.2.2012

Vaasan SM-uinteihin on ilmoittautunut mukaan 465 uimaria 60 seurasta. Paikalla on lähes kaikki kotimaiset kärkinimet. Reealiaikaisen tulospalvelun ohella saatavilla on myös videopalvelu.

Pitkän radan SM-uinnit kisataan Vaasassa torstaista sunnuntaihin. Samassa yhteydessä ratkotaan nuorten ja vammaisuinnin Suomen mestaruudet. SM-uinnit ovat viralliset näyttökilpailut Lontoon olympialaisiin ja paralympialaisiin.

– Odotan kisoilta hyviä tuloksia, meidän SM-uintien finaalien taso on kohentunut selvästi kausi kaudelta. Tietysti odotan uimareiltamme myös olympianäyttöjä ja Suomen ennätyksiäkin, Uimaliiton valmennuspäälliköIppe Natunen totesi.

Suomalaisuimareilla on saavutettuna toistaiseksi vain Lontoon olympiauintien valintarajoja, jotka vastaavat käytöstä poistuneita B-rajoja. Suoraan olympiakutsuun oikeuttavia OQT-aikoja, eli vanhoja A-rajoja ei ole saavutettu. Vammaisuinnissa Meri-Maari Mäkinen ja Antti Latikkapuolestaan ovat saavuttaneet Lontoon paralympiauintien aikarajat, ja ovat vahvoilla rankingien perusteella kesäkuussa jaettavissa paralympiapaikoissa.

– Nyt on treenattu tosi kovaa, mutta haluaisin silti parantaa vielä aikojani,Pekingissä Suomea edustanut vammaisuimari Antti Latikka kaavaili.

Kolmien olympialaisten konkari Hanna-Maria Seppälä starttaa hyvillä mielin Vaasan SM-altaaseen.

– Olen ollut nyt leirillä Thaimaassa ja Australiassa, ja saanut paljon kovaa treenivastusta. Kisaohjelmassa on neljä lajia ja viestit, joten ihan riittävästi on startteja, Seppälä kertoi.

Ari-Pekka Liukkonen on myös leireillyt Thaimaassa, ja on valmis SM-uinteihin ja olympiarajojen metsästykseen.

– Päämatkat ovat 50 ja 100 metriä vapaauintia, uin kyllä myös kaikki muutkin 50-metriset ja satasen rintauinnin, Liukkonen sanoi.

SM-uintien starttiviivalta puuttuu kaksi nimekästä uimaria, Patricia Aschanja Emilia Pikkarainen joutuvat jättämään Vaasan SM-uinnit väliin sairasteluiden vuoksi. Myös Yhdysvalloissa asuvat uimarit, kuten Eetu KarvonenMatias Koski, Tanja Kylliäinen ja Marlene Niemi puuttuvat osallistujalistoilta.

Vaasan SM-uinteja voi seurata kisasivun videoikkunan välityksellä.