Sini Kuutamo ui Ranskan nuorten mestariksi

#UUTINEN 10.1.2012

Ranskassa vaihto-oppilasvuotta viettävä helsinkiläisuimari Sini Kuutamo on myös ehdolla kuukauden urheilijaksi seudullaan Ranskassa. Äänestä Siniä joulukuun urheilijaksi!

Suomessa Orca Helsinkiä edustava 16-vuotias Sini Kuutamo lähti syyskuun alussa opiskelijavaihtoon Ranskaan ja kisasi joulun alla Ranskan nuorten mestaruusuinneissa. Kisat uitiin 25 metrin radalla. Hän voitti tyttöjen 50 metrin perhosuinnin lähes kolmen kymmenyksen marginaalilla tuloksella 27,35. Uuden ennätyksensä (27,12) hän oli uinut jo aiemmin syksyllä Ranskassa. Lisäksi saldona oli finaalipaikka 50 metrin selkäuinnissa ja B-finaalin voitto 100 metrin perhosessa.

- Olen kyllä löytänyt tosi hyvän seuran. Olen sprintteri, ja valmentajani on tehnyt tosi hyviä sprinttitreenejä vain minua varten, Kuutamo hehkuttaa JNC60-seuraansa ja valmentaja Denis Lamuria.

- Aluksi uinti täällä oli vähän erilaista kuin Suomessa. Treeneissä uidaan paljon lyhyitä sarjoja ja treenit ovat korkeintaan kaksituntisia. Seura tukee tosi hyvin uimareitaan, hyvin Ranskassa viihtyvä Kuutamo vertailee.

Ensimmäistä kertaa Ranskassa


Kuutamo majailee ensi heinäkuun alkuun asti noin 50 tuhannen asukkaan Compiegnen kaupungissa Picardien alueella, noin 45 minuutin junamatkan päässä Pariisista. Eväinä Ranskaan lähtöön oli ainoastaan peruskoulussa aloitetut ranskan opinnot, ei edes aikaisempaa visiittiä maahan.

- En oikein osaa sanoa, miksi lähdin juuri Ranskaan, sitä kysytään minulta paljon. Kieli on vaikea, mutta ajattelin, että täällä jos jossakin sen oppii kunnolla. Niin ja onhan Ranska tietysti hyvä uintimaa, Kuutamo miettii.

Hän saapuu Vaasan SM-uinteihin helmikuun alussa, ja ottaa mukaan myös ranskalaisvalmentajansa Denis Lamurin.

- Opetetaan hänelle vähän suomea, viime kesänä Suomea Belgradin nuorten EM-uinneissa edustanut Kuutamo nauroi.

Äänestä Siniä joulukuun urheilijaksi heti!


Joulukuisesta uintimenestyksestään johtuen Sini Kuutamo on ehdolla Compiegnen alueen joulukuun urheilijaksi. Siniä voi äänestää netissä.

- Olin aika yllättynyt siitä ehdokkuudesta, kun olen kuitenkin ulkomaalainen, mutta onhan se tosi hienoa, hän tuumi.

Äänestystilanne on tasainen viiden mieskilpailijan puristuksessa, joten Sini tarvitsee hieman suomalaisten apua äänestyksessä. Äänestä Siniä TÄÄLLÄ13. tammikuuta asti.

Ranskan nuorten mestaruusuintien tulokset

Sini Kuutamo seura Ranskassa JNC60

Sini Kuutamo kesällä 2011 Belgradin nuorten EM-uinneissa.

Sini Kuutamo ja Ranskan nuorten mestaruusmitali.

"