Vilma Ruotsalainen tarjosi päivän parhaat

#UUTINEN 26.1.2013

Espoon Cetus repäisi lauantaina vakuuttavan johdon nuorten mestaruusuintien seurapistetaulukossa. Päivän kovimman noteerauksen teki kuitenkin Lappeenrannan Uimareiden Vilma Ruotsalainen.

Vilma Ruotsalainen esitti ennätysvauhtia nuorten mestaruusuintien toisena päivänä. Kuva: Jussi Salminen

Nuorten mestaruusuintien kisaennätyksiä ei nähty Turussa lauantaina. Päivän parhaista suorituksista vastasi Lappeenrannan Uimareiden 16-vuotias Vilma Ruotsalainen. Hän voitti sekä 200 metrin selkäuinnin että sekauinnin ja kellotti molemmissa omat ennätystuloksensa. Sekauinnin aika 2:17,15 oli lauantain kovin noteeraus 750 FINA-pisteellä. Selkäuinnissa Ruotsalaisen uusi ennätys kirjataan nyt 2:12,64, 741 FINA-pisteen arvoisesti.

Poikien puolella päivän nimi oli Tony Eriksson. Järvenpääläinen voitti aamulla satasen perhosen ajalla 55,12 ja illalla satasen vapaan ajalla 50,87, mistä hän saavutti 689 pistettä.

Seurapisteissä Cetus karkasi reippaaseen johtoon voittamalla molemmat 4x200 metrin vapaauintiviestit. Espoolaiset ovat jo 82 pistettä karussa Lahden Uimaseuralta (92 pistettä). Kolmantena kahden päivän jälkeen on Raision Urheilijat vain kaksi pistettä lahtelaisia jäljessä.


Kisasivu

Henkilöt

Vilma Ruotsalainen