Riku Pöytäkivi perhosteli Suomen ennätyksen

#UUTINEN #UINTI 16.10.2016

Riku Pöytäkivi jahtasi koko GP-viikonlopun 50 metrin perhosen Suomen ennätystä, mutta saikin sen satasella. Oulun Uinti säväytti SM-viesteissä mestaruustuplalla.

Riku Pöytäkivi paransi Dubain maailmancupin kisassa syksyllä 2014 uimaansa SE-aikaa. Kuva: Jussi Salminen

Helsingfors Simsällskapin Riku Pöytäkivi paransi omaa Suomen ennätystään 100 metrin perhosessa Espoon GP-uinneissa sunnuntai-iltana. Tulos 51,66 tuotti 0,19 sekunnin parannuksen reilun parin vuoden ikäiseen ennätykseen.

– En itse uskonut ennätykseen, mutta onneksi valmentajat uskoivat. Itse uskoin ennätykseen 50 metrillä, mutta sitä ei tullut, satasella tuli. Täytyy vain näköjään lähteä satasella tosi rohkeasti liikkeelle, en voi uida Phelps-taktiikalla, Pöytäkivi mietti.

Hän yritti lauantaina kahdesti 50 metrin perhosen ennätystä, mutta jäi siitä niukasti. Kolmannen yrityksen hän teki vielä satasen alkuerien väliaikana sunnuntaiaamuna.

SE oli Pöytäkivelle neljäs, hän pitää 50 ja 100 metrin perhosuintien Suomen ennätystä lyhyellä radalla. Hän on edustanut Suomea lyhyen radan MM-uinneissa 2014 ja lyhyen radan EM-uinneissa 2013 ja 2015, sekä EM-uinneissa 2014 ja MM-uinneissa 2013.

Joulukuisten lyhyen radan MM-uintien aikaraja on peräti 50,81. 50 metrin perhosessa Pöytäkivi on lähempänä MM-rajaa ja varteenotettava ehdokas joukkueeseen, sillä rajan on saavuttanut vain kolme uimaria. Pöytäkivi ui toista kautta helsinkiläisseurassa, sitä ennen hän edusti Cetus Espoota, ennätys parantui siis vanhassa kotialtaassa.

– Täällä vain kulkee aina, Pöytäkivi hymyili.

Oulun naiset mestaruusvauhdissa, GP-pisteet myöhässä

Espoossa uitiin Grand Prix -kisojen yhteydessä myös 4x50 metrin SM-viestit. Naisten Suomen mestaruudet menivät Oulun Uinnin nimiin niin vapaa- kuin sekauinnissakin. Miesten mestariksi ui vapaauinnissa TaTU Tampere ja sekauinnissa Cetus Espoo.

Espoossa ei pystytty ohjelmistovian vuoksi palkitsemaan Grand Prix -pisteissä menestyneitä uimareita sunnuntai-illan päätteeksi. Palkittavista uimareista tiedotetaan Uimaliiton nettisivuilla heti, kun Espoon kisan GP-pisteet saadaan laskettua.


Tulospalvelu: www.livetiming.fi 

Kisasivu

 

Henkilöt

Riku Pöytäkivi