PM-hypyt alkoivat 7 mitalilla Ruotsissa

#UUTINEN 8.12.2017

Suomen uimahyppääjät saavuttivat kaksi mestaruutta heti PM-kisojen avauspäivänä Jönköpingissä. Juho Junttila ja Roope Rundgren soitattivat Maamme-laulua.

Avauspäivän mitalisteina vasemmalta Ronja Rundgren, Juho Junttila, Pinja Pylkäs, Tino Tapio, Roope Rundgren ja Nea Immonen. Kuva: Satu Uusitalo

Uimahyppyjen PM-kilpailut Ruotsin Jönköpingissä saivat hienon alun, kun 19-vuotias Juho Junttila ponnisti kultaa miesten 3 metrin ponnahduslaudalla heti kisojen avauslajissa. Kulta napsahti ensi kesän EM-kilpailuiden B-rajan ylittävällä tuloksella.

– Tulos on hyvä ja olen ihan tyytyväinen, mutta tiedän, että pystyn vielä parempaan, Junttila kommentoi kilpailun jälkeen.

Suomen mitaliputki jatkui, kun Rundgrenin sisarukset napsivat mitaleita omissa lajeissaan: Ronja saavutti hopeaa B-tyttöjen metrillä sekä pronssia joukkuelajissa Juhon kanssa, samalla kun pikkuveli Roope hyppäsi ylivoimaiseen voittoon C-poikien metrin laudalla SM-tulosluokkarajan ylittävällä tuloksella. Saman seuran Nea Immonen sijoittui hienosti pronssille A-tyttöjen 3 metrin laudalla.

Tiirojen Pinja Pylkäs onnistui erinomaisesti C-tyttöjen kolmella metrillä sijoittuen ennätyksellään kolmanneksi heti ruotsalaisten kilpasiskojensa jälkeen. Tämä laji oli yksi päivän kovatasoisimpia. Myös joukkueen nuorin hyppääjä, vasta 10-vuotias Eerika Repo, aloitti samassa lajissa maajoukkueuransa mallikkaasti.

Nuorten EM-edustaja päätti uransa

Siinä missä Eerika edusti ensimmäistä kertaa Suomea maajoukkueasussa, päätti saman seuran kasvatti Ellen Sirkka pitkän uransa nuorten ja aikuisten maajoukkueessa. Usean PM-mitalin ja nuorten EM-finaalipaikan metsästänyt nuori nainen tavoittelee seuraavaksi paikkaa lääketieteelliseen tiedekuntaan.

– Parhaiten mieleen ovat jääneet ensimmäiset PM-kisani, joista  sain intoa ja motivaatiota kilpailla kansainvälisellä tasolla. Myös Bakun European Games -kilpailut ja finaalipaikka siellä olivat upea kokemus, Ellen kertaa uraansa.

– Eniten jään kilpauralta kaipaamaan itsensä ylittämistä ja onnistumisten tuomaa iloa.

Ellenin harjoitusryhmä, valmentaja, seura ja maajoukkue toivottavat ahkeralle ja älykkäälle nuorelle naiselle menestystä tuleviin uusiin koitoksiin!


Tulospalvelu 

Livestriimi