Pikkarainen ja Seppälä uivat B-finaaliin,<br>Jenna Laukkanen kohensi ennätystään

#UUTINEN 9.6.2010

Uinnin Mare Nostrum -kisakiertueen toinen osakilpailu alkoi keskiviikkona Barcelonassa. Mukana kisassa on myös 40 suomalaisuimaria, joista jatkoon alkueristä selvisivät Emilia Pikkarainen ja Hanna-Maria Seppälä.

Ensimmäistä kisapäivää väritti lievä katalonialainen kaaos, sillä kisassa on mukana ennätykselliset 650 uimaria eri puolilta maailmaa, ja espanjalaisjärjestäjät ovat pyrkineet järjestelemään uudelleen ja jopa rajoittamaan startteja. Suomalaisuimarit ovat saaneet uida kaikki lajinsa.

Barcelonassa 100-400 metrin matkoilla sekä 50 metrin vapaassa 16 parasta etenevät A- ja B-finaaleihin. Muilla 50 metrin matkoilla uidaan vain A-finaali ja 800-1500 metrin matkat kauhotaan suorina loppukilpailuina.

Seppälä ui aamulla B-finaaliin 50 ja 200 metrin vapaauinneissa. Illan finaaleissa ensin ohjelmassa ollut 50 metrin vapaa päätyi täsmälleen samoihin lukemiin kuin alkuerissäkin, 26,16 riitti B-finaalin 6. sijaan. Pian perään uidussa 200 metrin vapaan B-finaalissa Seppälä oli kahdeksas ajalla 2:04,89. Aamulla hän kiiti matkan aikaan 2:01,77. Avauspäivän lopullisina sijoituksina Seppälällä siis 14:s ja 16:s.

Pikkarainen oli aamun alkuerien 12. nopein 100 metrin perhosessa ja selviytyi niin ikään B-finaaliin. Siinä Pikkarainen perhosteli ajan 1:00,39 parantaen aamusta vajaat puoli sekuntia, ja sijoittui B-finaalin kolmanneksi, lopputuloksissa 11:nneksi.

Heinäkuisiin Helsingin nuorten EM-uinteihin jo tiensä raivannut 15-vuotias Jenna Laukkanen oli aamulla hyvässä vireessä 50 metrin rintauinnissa. Hän jäi alkueriin 21. sijalle, mutta uusi ennätys 33,29 on Laukkasen ikäluokassa jo kansainvälisesti kova tulos. Laukkanen paransi maaliskuista ennätystään lähes kolme kymmenystä.

Barcelonan osakilpailu jatkuu torstaina Suomen aikaa klo 10:00 ja 16:30.