Oura eteni uudella ennätyksellä NEM-finaaliin

#UUTINEN 28.6.2017

Vilma Oura ei kumartanut kilpakumppaneitaan nuorten EM-välierissä keskiviikkoiltana, vaan viilasi reilun kymmenyksen pois tuoreesta Suomen ennätyksestään. Nea-Amanda Heinola kohosi välierissä yhdeksänneksi.

Vilma Ouran avauspäivä nuorten EM-altaalla oli jymymenestys, finaalipaikka ja kaksi Suomen ennätystä. Kuva: Marjoona Teljo

Keskiviikkoaamuna nuorten EM-uinneissa aikuisten SE-ajalla säväyttänyt 16-vuotias Vilma Oura venyi 200 metrin selkäuinnin välierävaiheessa vielä kovempaan ennätysaikaan. 2.13,43 paransi 0,12 sekuntia aamuista Suomen ennätystä ja säilytti helsinkiläisen sijoituksen kuudentena. Finaali siis odottaa Netanyassa torstai-iltana klo 18.33.

– Tämä uinti kyllä sattui, hapot oli niin kovat siinä lopussa, mutta taistelin kyllä täysillä, kun näin siinä vieressä uivan ukrainalaisen tulevan ohitse, mutta sain sen silti jätettyä taakse, Oura hehkutti.

Finaalipaikan varmistuttua Oura jättää väliin torstaiaamulle kaavailemansa 400 metrin vapaauinnin ja keskittyy avoimin mielin finaaliin.

– Aika rauhallisin fiiliksin pystyin jo lähtemään tuohon välierään, että finaaliin lähdetään sitten vain uimaan hyvää suoritusta, Oura suunnitteli.

Heinola ja Kareinen lähentelivät nuorten SE-aikoja

Nummelan Kisaajien Nea-Amanda Heinola jäi harmittavan lähelle nuorten EM-finaalia avausmatkallaan 100 metrin vapaassa. Heinola karsiutui ensimmäisenä mutta löi välierien yhdeksännellä sijalla taululle uudet ennätyslukemansa, 56,50. Toukokuun GP-uinneista voimassa ollut oma ennätys kohentui yhdeksän sadasosasekuntia ja Hanna-Maria Seppälän nimissä olevaan nuorten Suomen ennätykseen on matkaa enää 0,25 sekuntia. 50 metrin vapaauinnissa nummelalainen puolustaa viime kesän nuorten EM-pronssia, ja tämä matka kisataan Israelissa lauantaina.

Tuorein tieto kuitenkin on, että Heinola on noussut mukaan 100 metrin vapaauinnin finaaliin peruutuksen kautta. Finaali uidaan torstaina klo 18.20.

50 metrin rintauinnin välierissä uineelle Hanna Kareiselle oli paljon tarjolla. Hän päätyi 14. sijalle ajalla 32,80. Kyseessä oli jo Kareisen kolmas startti tällä matkalla keskiviikon aikana, ja aamun uusintauinnissa syntynyt uusi oma ennätys 32,22 olisi välierävaiheessa vienyt hänet starttaamaan neljännenkin kerran, sillä karsintarajaksi nuorten EM-finaaliin muodostui 32,25. Kareinen on nyt kuitenkin todella lähellä Jenna Laukkasen nimissä vuodelta 2011 kirjattua nuorten SE-aikaa 32,11.