Oulu isännöi kymmenennet GP-uinnit

#UUTINEN 24.10.2012

Lauantaina starttaavat Oulussa jo kymmenennet Finnish Open Grand Prix for UNICEF -uinnit. Jaossa on rahapalkintoja sekä EM- ja MM-kisatikettejä.

Raksilan uimahallin lehterit täyttyvät viikonloppuna GP-uintien merkeissä, tervetuloa! Kuva: Jussi Salminen

Oulun GP-uinneissa on paikalla koko Suomen kotimaassa asustava uintikerma. Kisat ovat suomalaisten viimeinen näyttöpaikka 22.-25.11. Chartressa uitaviin lyhyen radan EM-uinteihin ja 12.-16.12. Istanbulissa kisattaviin lyhyen radan MM-uinteihin. Tänä vuonna GP-uinnit ovat täysin sinivalkoiset, sillä Ouluun ei ole uskaltautunut mukaan yhtään uimaria ulkomailta.

EM-kisarajan lunastaneita uimareita on koossa jo 15, jotka Eetu Karvosta ja Kristian Outista lukuun ottamatta ovat kaikki mukana Oulussa. GP-uinneissa saatetaan silti nähdä lisää arvokisarajojen alituksia. Esimerkiksi Matti Mattssonilla uupuu EM-rajasta vaivaiset 0,14 sekuntia 200 metrin rintauinnissa.

Järjestävän seuran, Oulun Uinnin, kannalta tärkein laji lienee naisten 100 metrin rintauinti lauantaina, jossa OU:lla on kova nuorisokaarti. Nuorten EM-joukkueissa loistaneet Silja Känsäkoski, Sonja Rajakangas ja Veera Kivirinta haastavat Jenna Laukkasen ja ex-oululaisen Noora Laukkasen. Myös 4x50 metrin SM-viesteissä oululaisilla riittää puolustettavaa.

GP-uinneista on luvassa myös videostriimiä. Kisasivulle tulee live-videoinnista informaatiota. Tulospalvelu toimii tuttuun tapaan reaaliajassa Livetiming.fi-palvelussa.


EM- ja MM-tulosrajan saavuttaneet:

Eetu Karvonen, Sini Kuutamo, Jenna Laukkanen, Ari-Pekka Liukkonen, Emilia Pikkarainen, Hanna-Maria Seppälä

EM-tulosrajan saavuttaneet:

Anni Alitalo, Sergei Haukka, Sami Juopperi, Laura Kurki, Noora Laukkanen, Lotta Nevalainen, Kristian Outinen, Iisakki Ratilainen, Mika Sola