Nuorten EM-mitalistikin Tampereen SM-altaassa

#UUTINEN 22.6.2017

Tampereen SM-uinnit ovat 16-vuotiaalle Nea-Amanda Heinolalle viimeiset nuorten sarjassa. Hän puolustaa SM-viikolla kaikkia mitalivärejä ja nuorten Suomen ennätystä.

Nummelan Kisaajien Nea-Amanda Heinolalle kesä-heinäkuun vaihde on kiireinen. Esa Sievisen valmennettava edustaa Suomea juhannuksen jälkeen nuorten EM-uinneissa Israelissa ja seuraavalla viikolla koittaa viimeisten pitkän radan nuorten mestaruuksien jahti Tampereella. EM-tasolla nummelalaisella on taskussa viime kesäinen pronssimitali ja nuorten Suomen ennätys 50 metrin vapaassa. SM-tasolta puolustettavana ovat 200 metrin sekauinnin kulta, 400 metrin sekauinnin hopea ja 100 metrin perhosuinnin pronssi. 


Miksi olet valinnut lajiksesi juuri uinnin?

En varsinaisesti valinnut uintia lajikseni, vaan olen käynyt vauvauinnista lähtien uimassa ja siitä sitten uinti on tullut vahvaksi lempiharrastukseksi. Mutta en kyllä kadu hetkeäkään lajin valinnassa, sillä uinti on ihan huippulaji!

Kuinka usein treenaat ja kuinka paljon kerralla?

Treenaan 7–10 kertaa viikossa, riippuen aamutreenien määrästä. Kerralla uimme 3500–5000 metriä. Ja meillä on kahden tunnin treenejä.

Milloin olit mukana ensimmäistä kertaa SM-uinneissa ja kuinka ne sujuivat?

Ensimmäiset SM-kisani olivat vuonna 2013 Jyväskylässä ja ne menivät muistaakseni hyvin. Pääsin muistaakseni jatkoon yhdessä lajissa.

Tänä vuonna on viimeinen juniorivuotesi nuorten SM-sarjassa, miltä se tuntuu?

Tuntuu hieman haikealta siirtyä nuorten sarjasta aikuisten sarjaan, mutta siirryn aikuisten sarjaan odottavin ja avoimin mielin! Tuntuu, että vastahan siirryin ikäkausimestaruuskisoista nuorten mestaruuskisoihin. Aika menee nopeasti.

Jos ehdit, mitä muita lajeja haluaisit käydä seuraamassa Tampereen SM-viikolla?

Tampereen SM-viikolla haluaisin käydä seuraamassa triathlonia ja ratamelontaa, sillä triathlon kuulostaa mielenkiintoiselta ja haluaisin muutenkin urheilumielessä testata lajia joskus. Ja ratamelontaa sen takia, koska se kuulostaa mielenkiintoiselta lajilta.


Lue lisää Nea-Amanda Heinolasta Uinti-lehdestä 4/2016 

Varmista paikkasi SM-uintien katsomossa: www.sm-viikko.fi 

Uimaliitto Facebookissa 

 

Henkilöt

Nea-Amanda Heinola