Nuoret uimahyppääjät antoivat vahvoja näyttöjä NEM- ja NMM-kilpailuihin

#UUTINEN #UIMAHYPYT 5.5.2021

Anni Paloheimo (vas.) ja Odessa Käck rikkoivat NEM- ja NMM-rajan kolmen metrin parihypyissä.

Uimahyppääjät antoivat näyttöjä nuorten kansainvälisiin arvokilpailuihin Mäkelänrinteen Uintikeskuksessa tällä ja viime viikolla.

Yhteensä 11 hyppääjää rikkoi A- tai B-rajoja nuorten EM- tai MM-kilpailuihin neljän näyttöpäivän aikana.

– Positiiviset fiilikset jäi neljästä näyttöpäivästä kokonaisuutena. Pääosin hyppääjät ovat huikeassa kunnossa ottaen huomioon, että kaikilla on ollut korona-aikana jonkinlainen harjoittelutauko. Se, että tällaisia tuloksia pystytään tekemään, kertoo siitä, että korona-ajan kuiva- ja kotiharjoittelua on tehty todella hyvin ja laadukkaasti, uimahyppyjen nuorten olympiavalmentaja Salla Sofieva kertoo.

– Erityinen hatunnosto niille urheilijoille, jotka lähtivät antamaan näyttöjä, vaikka eivät ole päässeet harjoittelemaan paljoa vedessä. He lähtivät rohkeasti yrittämään ja hyviä tuloksia saatiin, Sofieva jatkaa.

Hyppääjät rikkoivat pisterajoja niin ponnahduslaudoilta kuin kerroksilta, ja myös parihypyissä. Joukkueet nuorten EM-kilpailuihin ja MM-kilpailuihin valitaan erikseen.

– Hyviä pisteitä nähtiin näyttöpäivinä. Meille on tulossa iso joukkue varsinkin nuorten EM-kisoihin ja arvioisin, että kahdella hyppääjällä on realistinen mahdollisuus myös nuorten EM-mitaliin.

Rajoja Mäkelänrinteessä rikkoivat Lauren Hallaselkä, Anni Paloheimo, Ruska Lehtonen, Sofia Slöör, Hannah Puranen, Aaron Hoffman, Lukas Lundmark, Odessa Käck, Eerika Repo, Wilma Perkiö ja Ronja Rundgren.

Uimahyppääjille järjestettiin mahdollisuus näyttöjen antamiseen Helsingissä nuorten arvokilpailuita varten, kun koronavirustilanteen vuoksi hyppääjät eivät ole päässeet kilpailemaan kansainvälisesti.

Katso ensimmäisen näyttötapahtuman (29.–30.4.) tulokset täältä ja toisen näyttötapahtuman (4.–5.5.) tulokset täältä.