Mattsson sai uuden ennätyksen satasella

#UUTINEN 2.8.2015

Matti Mattsson huomasi olevansa ripeässä kunnossa MM-uintien alkumetreillä, kun sivulajin ennätys koheni hienosti puolisen sekuntia. Viestijoukkueessa otettiin hivenen liian ripeä vaihto, ja tuloksena oli diskaus.

Matti Mattsson sai hyvän alun MM-uinneilleen. Kuva: Jussi Salminen

Matti Mattsson venyi hyvään vauhtiin sadan metrin rintauinnin alkuerissä. Porilainen paransi omaa ennätystään lähes puoli sekuntia lukemiin 1.01,44 ja sijoittui 30:nneksi. Välieriin olisi tarvittu 1.00,35. Mattsson oli kuitenkin tyytyväinen sivulajiinsa:

– Tosi hyvä aloitus kisoille, satanen on mulle tosi vaikea, edellinenkin ennätys oli 200 metrin väliaika. Nyt on hyvä lähteä kaksisataselle torstaina, tuntuu, että voisin aloittaa sen tuohon samaan.

Mattsson tavoitteli avauslajissaan Jarno Pihlavan 15 vuotta vanhaa Suomen ennätystä, mutta 1.01,17 jäi vielä rikkomatta.

– Se kyllä vähän harmittaa, yritin rikkoa SE:n, mutta kyllä tämä puolen sekunnin parannuskin riittää, Mattsson päätti.

Viestissä liian rivakka vaihto

Suomen viestijoukkue tuli hylätyksi 4x100 metrin vapaauintiviestin alkuerissä. Hanna-Maria SeppäläMimosa JallowRoosa Mört ja Fanny Teijonsalo eivät olisi kuitenkaan taistelleet olympiapaikkaan oikeuttavasta 12. sijasta vaikka vaihtorikosta viimeisessä vaihdossa tuomittu hylkäys olisikin jäänyt tapahtumatta. Hanna-Maria Seppälä sai avausosuudestaan ajan 55,83, mikä uupui nelisen kymmenystä hänen kauden parhaastaan.

– Tuota aikaa pitää kyllä ehdottomasti parantaa henkilökohtaisella matkalla, mikäli mielii välieriin, Seppälä kertoi.

Jallow ui toisella osuudella ajan 55,43, Mört kolmantena 57,26 ja Teijonsalo ankkurina 56,17. Jallowille ja Teijonsalolle ajat olivat kovimpia koskaan.

Pikkarainen ja Koski pettyivät aloituksiinsa

Emilia Pikkarainen aloitti suomalaisten uinnit sunnuntaiaamuna Kazanin MM-kilpailuissa. Hän jäi sadan metrin perhosuinnin 34. sijalle tuloksella 1.00,16.

– Olen pettynyt, lähdin hakemaan kovempaa aikaa. Ei se hyytynyt, mutta uinti ei pysynyt vahvana loppuun asti, Pikkarainen kommentoi.

Pikkarainen toivoi kauden parasta uintia, mutta jäi reilut puoli sekuntia keväisestä ajastaan. Välieriin olisi pitänyt uida uudet SE-lukemat 58,48.

Matias Koski aloitti MM-urakkansa 400 metrin vapaalla ja lähti uhkarohkeasti matkaan. Hän oli puolimatkan kohdalla jopa yli kaksi sekuntia edellä omaa ennätysvauhtiaan, mutta hyytyi lopussa lukemiin 3.52,86. Sijoitus oli 40:s, kun finaalipaikkaan jäi marginaalia reilut viisi ja puoli sekuntia. Kauden paras kirjataan kolmen viikon takaa lukemiin 3.50,97. Koski oli uintiinsa hyvin pettynyt. 


Uimaliiton MM-kisasivu 

Tulospalvelu: www.omegatiming.com