Matias Koskelle voitto ja kova päänahka Ranskasta!

#UUTINEN 15.6.2013

Mare Nostrum kisakiertueen viimeinen osakilpailu alkoi lauantaina Etelä-Ranskan Canet en Roussillonissa. Matias Koski yllätti itsensä voittamalla 400 metrin vapaauinnin loistavalla ajalla.

Suomalaisuimarit saavuttivat Canet'n osakilpailun avauspäivänä kahdeksan A-finaalipaikkaa ja neljä B-finaalistarttia. Päivän kruununa Matias Koski otti komean voiton 400 metrin vapaassa erinomaisella tuloksella 3.50,70.

"En oikein odottanut noin kovaa tulosta, uinti oli tosi hyvä, vaikka verryttelyssä tuntui aika jäykältä", Koski kertoi Ranskasta.

Kyseessä on Kosken uusi henkilökohtainen ennätys 1,85 sekunnilla. Suomen ennätys on Antti Kasvion 3.47,81 vuodelta 1993. 19-vuotiasta Koskea ei jäänyt kaivelemaan 3.50:n rajan rikkomatta jääminen.

"Ehei, sen ehdin kyllä tehdä vielä myöhemmin. Tämä oli hyvä kisa, vaikken paljoa nähnytkään muita uimareita, sain silti hyvin lopussa heitä kiinni ja ohitinkin".

Kisa oli tiukka, sillä Ukrainan Sergiy Frolov hävisi Koskelle vain 0,13 sekuntia. Frolov on moninkertainen EM-mitalisti pidemmiltä vapaauintimatkoilta.

Koski starttasi pian 400-metrisen jälkeen myös 200 metrin vapaan A-finaalissa, mutta palautumisaika oli liian lyhyt, ja sijoitus ja aika jäivät vaisuiksi.

Laukkanen palasi liki ennätysvauhtiinsa kaksisatasella

Jenna Laukkanen otti lauantaina Canet’ssa viidennen ja kuudennen sijan. Viides tila tuli 200 metrillä lukemin 2.29,75. Aika on Laukkaselle kauden kärkitulos ja paras aika sitten kesän 2011. Kuudes tila tuli sprinttimatkalla 50 metrin rintauinnissa ajalla 32,19.

Raision Urheilijoiden William Wihanto jatkoi Barcelonan osakilpailun hyviä otteitaan myös Ranskan puolella. Tuloksena jälleen uusi ennätys 50 metrin rintauinnissa, 28,16 oikeutti kuudenteen sijaan A-finaalissa.

Hanna-Maria Seppälä puolestaan löysi lähes viime kauden huippuvauhtinsa vapaauinnin sprintissä. 50 metriä kulki aikaan 25,65, mikä on tämän kauden kärkitulos Seppälälle.

Tanja Kylliäinen urakoi lauantai-iltana yhteensä 1000 metriä, tuloksena kuudes sija 200 metrin sekauinnissa ja kahdeksas tila 800 metrin vapaassa.