Liukkonen sai vihdoin himoitsemansa SE:n!

#UUTINEN 6.7.2012

Ari-Pekka Liukkonen osoitti Helsingin SM-uinneissa, että häneltä löytyy kuntoa myös sataselle, kun hän murskasi Matti Rajakylän lähes neljä vuotta vanhan Suomen ennätyksen isolla marginaalilla.

Lyhyen radan mestaruusuintien toinen päivä lähti perjantaina käyntiin hurjalla vauhdilla, kun Swimming Jyväskylän Ari-Pekka Liukkonen laittoi Suomen ennätyslukemat uusiksi kuninkuusmatkalla 100 metrin vapaauinnissa ajalla 47.70. Liukkoselle tämä ei riittänyt vaan hän paransi illan finaalissa ennätystään aikaan 47.56. Päivän aikana Suomen ennätys kohentui hurjat puoli sekuntia.

"Hyvältä tuntui! Aamulla lähdin tavoittelemaan kovempaa ensimmäistä finstaa kuin yleensä ja se selkeästi toimi minulle. Yleisestikin uin tasaisesti aamuisin ja iltaisin. Samalla fiiliksellä lähdin finaaliin ja ainahan on hiottavaa! Illalla aloitus oli hieman hitaampi, mutta helposti sain toiseen finstaan vauhtia", rento Liukkonen kertasi päiväänsä hymyissä suin.

Naisten 50 metrin selkäuinnissa Uinti Espoon Anni Alitalo laittoi kisaennätyksen kaksi kertaa uusiksi ja alitti kisarajan lyhyen radan EM-kilpailuihin ajalla 27.82.

"Aamulla uinti ei ollut teknisesti kovin hyvä, vaikka aika oli. Olo on todella helpottunut, kun raja meni nyt ali. Jokaiselle urheilijalle on iso juttu, kun ei joudu stressaamaan viime metreihin ja ajoittamaan kuntohuippuja parin viikon sisään. EM-kisoihin jää vielä tavoitetta lähteä Suomen ennätystä tavoittelemaan. Miten tässä mahtaa malttaa lomailla?" Alitalo purkaa innostustaan.

Viikko sitten 100 metrin rintauinnin Suomen ennätyksen tehtaillut Swimming Club Vuokatin Jenna Laukkanen ui selvään Suomen mestaruuteen. Laukkanen jäi viikon takaisesta ennätyksestään 11 sadasosaa.

"Hyvältä tuntui, vaikka jumi painaa hieman päälle. Kuntohuippua en ollut ajoittanut viime viikonloppuun ja nyt vielä treenaan hieman ennen herkistelyä olympialaisiin. SM-kisojen jälkeen lähden kotiin hetkeksi ja sitten Torremolinokseen valmistautumaan", iloinen Laukkanen kertoo suunnitelmistaan.

Toinen kisapäivä huipentui naisten 4x200 metrin vapaauintiviestiin, jossa Cetus vei voiton ja paransi seuran nimissä ollutta Suomen ennätystä kolmella sekunnilla aikaan 8.08,51. Joukkueessa uivat Emilia Markkanen, Iida Huiskonen, Petra Soininen ja Hanna-Maria Seppälä.

SM-uintien kisasivu


Teksti: Laura Sulkava