Liukkonen on nyt yksin Suomen nopein

#UUTINEN 12.5.2012

Ari-Pekka Liukkonen yltyi lauantaina Espoon Laviaareissa erinomaiseen vauhtiin. Hän teki vinstalla Suomen ennätyksen ja satasella olympialaisten B-rajatuloksen.

Ari-Pekka Liukkonen Shanghain MM-uinneissa kesällä 2011. Kuva: Agentur Diener

Ari-Pekka Liukkonen karisti pitkän radan 50 metrin vapaauinnissa kannoiltaan Andrei Tuomolan, jonka kanssa hän oli jakanut Suomen ennätyksen kesän 2010 EM-kilpailuista lähtien. Lauantaiaamuna Espoon Laviaareissa Liukkonen ui 50 metrin vapaan Suomen ennätykseksi 22,27 ja paransi omaa parastaan 0,14 sekunnilla. Näin Liukkosella on nyt yksin hallussaan 50 metrin vapaauinnin Suomen ennätykset lyhyellä ja pitkällä radalla. Samalla hän lähestyi Lontoon olympiauintien OQT-aikaa, eli niin sanottua A-rajaa niin, että eroa varmaan olympiapaikkaan on enää 0,16 sekuntia.

Myös 100 metrin vapaassa lauantai-iltana Liukkonen oli liekeissä. Hän paransi viime joulukuussa Hollannissa uimaansa omaa ennätystä yli parilla kymmenyksellä lukemiin 50,42. Samalla jyväskyläläinen saavutti Lontoon OST-ajan, eli niin sanotun B-rajan, mikä 100 metrin vapaassa on 50,53.

Laviaarien tulokset Livetimingissa.