Lentävä startti MM-uinneille Kiinassa!

#UUTINEN 11.12.2018

Suomalaiset saivat vauhdikkaan startin MM-altaalla Kiinassa. Vaikka yhtäkään kauden parasta ei nähty, tuloksena oli kolme varsin selkeää välieräpaikkaa tiistaille. Seurattavaa riittää Suomen aikaa klo 13.00 alkavassa iltajaksossa.

Kuva: Jussi Salminen

Lyhyen radan MM-uinnit käynnistyivät Kiinan Hangzhoussa vahvasti tiistaina aamuyöllä Suomen aikaa. Ida HulkkoJenna Laukkanen ja Mimosa Jallow ovat rutiinivauhdillaankin maailmanluokan semifinalisteja. Vain Ari-Pekka Liukkonen karsiutui jatkosta sivumatkallaan, hän otti vilppilähdön satasen rintauinnissa.

Hulkko ja Laukkanen etenivät jatkoon 50 metrin rintauintipyrähdyksessä. Kumpikaan ei hätyytellyt kauden parastaan, mutta eivät aivan kaikki muutkaan kilpakumppanit MM-uintien avauksessa. Suomalaiset löytyivät sijoilta viisi ja kuusi. Hulkko kellotti 30,13, mikä on hänen uransa neljänneksi paras:

– Vähän varovainen uinti, toinen piikki oli vähän parempaa. En lähtenyt räjäyttämään pankkia. Nyt on kisat avattu ja hyvä lähteä illan semeihin, Hulkko kertoi.

Laukkanen jäi Hulkosta vain kuusi sadasosaa tuloksella 30,19. Se oli sotkamolaiselle todella perustasoa, sillä hän on uinut peräti 15 kertaa tätä nopeammin.

– Hakee vielä kisamoodia näin ekassa startissa. Saipahan turhat jännitykset pois ja tärkeätä vain päästä iltaan. Nyt mennään sitten uinti uinnilta vain eteenpäin, Laukkanen kommenttoi ensimmäistä starttiaan 20. aikuisten arvokisoissaan.

Kahden vuoden takaisissa MM-uinneissa finaalikahdeksikkoon vaadittiin välierissä tulos 30,33. Rintauintivauhti on jälleen kehittynyt sen verran, että aamun erissä kahdeksan parhaan joukkoon tarvittiin 30,20.

Mimosa Jallow odotti jännittyneenä ensimmäistä starttiaan Hangzhoussa. Sadan metrin selkäuinnin alkueristä jyväskyläläinen nappasi kuitenkin välieräpaikan, hän oli 14:s ajalla 57,93.

– Meni kyllä ihan liian jännittämiseksi, vielä juuri ennen starttiakin. Tämä lyhyt rata on niin matemaattista, että siksi jännittää, laske delffarit, laske vedot käännökseen, tee käännökset. Siinä on niin vähän uimista. Ja tällä kaudella muutenkin vain pari satasen starttia alla. Mutta meni alle 58, se on hyvä, vaikka käännökset menivätkin huonosti, Jallow purki.

Tiistain semifinaalit uidaan rintauimareiden osalta Suomen aikaa klo 13.26 ja Jallow'n selkäsemit klo 14.14. TV2:ssa alkaa suora lähetys klo 12.55: areena.yle.fi/tv/suorat 

Uimaliiton MM-kisasivu