Laukkaselta lupaava SE-tulos MM-uintien alla

#UUTINEN 22.11.2014

Jenna Laukkanen on mieltynyt Espoonlahden altaaseen, sillä hän paransi lauantaina samaisessa altaassa tekemäänsä Suomen ennätystä 100 metrin rintauinnissa.

Joulukuun 3. päivä Dohassa alkaviin lyhyen radan MM-uinteihin valmistautuva SC Vuokatin Jenna Laukkanen voitti naisten sadan metrin rintauinnin Suomen mestaruuden lauantaina ajalla 1.06,24 ja paransi omaa Suomen ennätystään 0,22 sekuntia. Laukkasen edellinenkin SE oli uitu Espoon SM-uinneissa viime vuoden helmikuussa.

– Oli kyllä todella positiivinen ylläri, sitä ennätystä on melkein pari vuotta jahdattu, ja nyt se sitten tuli, vaikka vähän jo tämä kisaviikko alkaa väsyttämään, Laukkanen hehkutti.

Oulun Uinnin 17-vuotias Silja Känsäkoski ui hopealle ajalla 1.06,57 ja sivusi Jenna Laukkasen nimissä olevaa nuorten Suomen ennätystä vuodelta 2012. Pronssi meni myös Oulun Uintiin, Veera Kivirinnalle ajalla 1.08,09.

Vammaisuinnin EM-hopeamitalisti Leo Lähteenmäki starttasi lauantaina päämatkallaan 50 metrin vapaassa. Jyväskyläläinen kauhoi uuden oman ennätyksensä 25,71 ja oli ylivoimainen Suomen mestari. Parannusta omaan parhaaseen tuli viisi sadasosaa. Himmeämmät mitalit menivät Åbo Simklubbille Mika ja Eetu Kallion toimesta.

Päätöspäivän iltana tarjolla paljon finaaleita!

SM-uinnit päättyvät Espoossa sunnuntaina. Isäntäseura Cetus hallitsee suvereenisti kaikkea mahdollista, espoolaiset ovat ykkösiä niin aikuisten kuin nuortenkin seurapisteissä ja mitaleissa. SM-uintien videostriimiä ja tulospalvelua voi seurata Livetimingin kautta. Videointi löytyy Superlive-kohdasta: www.livetiming.fi 

Piste- ja mitalitaulukot puolestaan löytyvät Uimaliiton SM-kisasivulta

Sunnuntaina kisajaksot alkavat klo 9.00 ja 16.00. Tervetuloa Espoonlahteen!