Laukkanen ui hirmuajalla neljänneksi

#UUTINEN 19.6.2011

Jenna Laukkanen ei pelästynyt kansainvälisiä uinnin kärkinimiä Sette Collin finaalissa Roomassa sunnuntaina, vaan kauhoi viileästi neljännelle sijalle vain reilun kolmen kymmenyksen päähän palkintopallista.

Swimming Club Vuokattia edustava 16-vuotias Jenna Laukkanen ui 200 metrin rintauinnissa neljännen sijan Roomassa kisatussa Sette Colli Trophyssa sunnuntai-iltana. Laukkanen kellotti uintimaailman kärkinimien joukossa kovan ajan 2:29,89. Tulos on hänen kaikkien aikojen toiseksi paras noteeraus. Ennätys 2:29,67 toi sotkamolaiselle nuorten EM-hopeaa viime kesänä Helsingissä. Matkan Suomen ennätys 2.28,30 on Noora Laukkasen hallussa, aika tuotti nuorten EM-finaalissa kesällä 2009 kuudennen sijan.
Naisten 200 metrin rintauinnin voitti Euroopan ennätysnainen Tanskan Rikke Möller Pedersen (2:26,20). Laukkasen edelle ehtivät tanskalaisen lisäksi vain Italian Chiara Boggiato (2:28,38) ja Jamaikan Alia Atkinson (2:29,57).

Emilia Pikkarainen ui myös sunnuntaina A-finaalissa. Hän sijoittui 200 metrin sekauinnissa kahdeksanneksi tuloksella 2:20,27. Kisan voitti Zimbabwen Kirsty Coventry ajalla 2:11,81.

17-vuotias Yhdysvalloissa asuva suomalaisuimari Matias Koski teki 1500 metrin vapaauinnissa uuden oman ennätyksen 15:50,14 ja päätyi hienosti suoraan loppukilpailuna uidun lajin 12. sijalle.