Laukkanen kauhoi hurmoksessa hopealle!

#UUTINEN 16.7.2010

Jenna Laukkanen teki perjantai-iltana juuri sen mitä tuhatpäinen suomalaisyleisö salaa Mäkelänrinteen lehtereillä odottikin. Laukkanen sivalsi ennätyksestään hurjan siivun ja otti nuorten EM-mitalin!

Nevalainen kolkuttelee sekuntilukuja NEM-altaassa

Nuorten EM-uintien perjantain aamujakso tuotti Suomelle kaksi semifinaalipaikkaa iltajaksoon. Lotta Nevalainen ja Mimosa Jallow etenivät hienosti välieriin 50 metrin selkäuinnissa.

Lotta Nevalainen paransi perjantaiaamuna lyhyimmän selkäuintimatkan ennätystään. Puolen minuutin haamurajan rikkominen oli ensi kertaa hyvin lähellä, kun vuokselainen kellotti 30.01. Uudelle sekuntiluvulle siirtyminen oli myös enemmän kuin lähellä kisojen avauspäivänä 100 metrin vapaassa, kun hän teki ennätyksensä lukemin 58.00.

Tyttöjen 50 metrin selkäuinnissa myös Mimosa Jallow otti välieräpaikan sijoittumalla erissä 22:ksi ajalla 30.60. Swimming Jyväskylää edustava Jallow paransi viimevuotista ennätystään 0,41 sekunnilla.

Perjantai-iltana uidaan myös tyttöjen 200 metrin rintauintifinaali, jossa nähdään Jenna Laukkanen. SC Vuokatin Laukkanen kellotti torstaina alkuerissä 2:33.92 ja välierissä 2:33.33. Ennätys 2:32.30 kirjataan viime maaliskuulta.

Perjantaiaamun jatkoon selvinneet suomalaiset:

Tytöt 50 m SU
9) Lotta Nevalainen FIN 30.01 Q (välieriin)
22) Mimosa Jallow FIN 30.60 Q (välieriin)

Jenna NEM-hopealle!


Perjantain iltajaksolla Suomen joukkue vihdoin sai odottamansa: Jenna Laukkanen tuuletti Nuorten EM-hopeaa! Laukkanen teki hienon ja hallitun uinnin, ja nousi vielä viimeisellä viidelläkymmenellä metrillä kolmannelta sijalta NEM-hopealle. Laukkasen oma ennätys parani huikeat 2,63 sekuntia. Suomi on saavuttanut mitalin Nuorten EM-uinneissa viimeksi 2004, kun Iisakki Ratilainen ui pronssille 50 m rintauinnissa.

- Uskomaton fiilis! Ennen starttia jännitti tosi paljon. Lähdin parantamaan omaa ennätystä ja sijoitustani vähän, joten maalissa olin aika yllättynyt, hehkui tuore mitalisti Laukkanen odotellessaan palkintoseremoniaa.

Jennan henkilökohtainen valmentaja Janne Toivola oli tietysti riemuissaan suojattinsa menestyksestä.

- Voisi sanoa, että lähes täydellinen uinti. Jenna paransi yhteisen suunnitelman mukaisesti sekä startin että käännökset semifinaaliuinnista. Vuosi on tehty töitä tätä varten, joten tyttö todella ansaitsee tämän! onnellinen valmentaja kommentoi.

Tyttöjen 50 m selkäuinnin semifinaalissa nähtiin kaksi suomalaista samassa erässä. Aamun alkuerien yhdeksäs Lotta Nevalainen puristi viisikymppisen ensimmäisen kerran alle kolmenkymmenen sekunnin ja hienoon omaan ennätykseensä 29,95. Finaalipaikka karkasi harmittavasti vain sadasosan päähän, Lotan sijoitus oli 11.

Toinen suomalaisselkäuimari Mimosa Jallow yllätti ainakin itsensä parantamalla omaa ennätystään yli puoli sekuntia ja sijoittuen 16. sijalle.

- Olen tosi tyytyväinen! En ollut yhtään varautunut siihen, että pääsisin semifinaaliin kun on kuitenkin vasta ensimmäiset arvokisani, iloitsi Mimosa uintinsa jälkeen.

Selkäuinnin mestaruuden voitti Iso-Britannian Emma Saunders uudella kilpailuennätyksellä 29,01. Perjantaina syntyi toinenkin kilpailuennätys: Bence Biczo Unkarista paranteli poikien 200 m perhosuinnin ennätyslukemat aikaan 1:55,82.

Jenna Laukkanen esitteli tyylikästä hopeamitaliaan.

Kuva:Tuukka Ylönen

Perjantain kilpailuennätykset

Pojat 200 m PU
Bence Biczo HUN 1:55