Lahden debyytti-Rolloilla liki tuhat kilpuria

#UUTINEN 6.6.2018

Lahden Uimaseura isännöi perjantaina käynnistyvää Rollo-tapahtumaa ensimmäistä kertaa. Lahden hyppyrimäen montussa uitaviin Rollo-kisoihin on ilmoittautunut yli 950 uimaria.

Jo 32. kertaa järjestettävä Rollo-tapahtuma rantautuu ensimmäistä kertaa Lahteen, vaikka kaupungissa on ollut 50 metrin radan kesäuimala jo 45 vuotta. Tapahtumapaikka on upea, Lahden maauimala on rakennettu ikoniseen hyppyrimäkien alastulomonttuun, jossa talvella mäkihyppääjät viilettävät suksineen huimaa vauhtia. Tänä kesänä vuonna 1973 valmistunut uimala vastaanottaa lähes tuhat nuorta kilpauimaria Rollo-uinneissa ensi perjantaista sunnuntaihin.

75 uimaseuraa ja 957 uimaria ikäluokissa tytöt 10–12 vuotta ja pojat 11–13 vuotta ovat liki samat luvut kuin viime kesän Rollo-uinneissa Hyvinkäällä. Tyttöjä on tänäkin vuonna reilut sata poikia enemmän. Mukana on pieniä yhden uimarin joukkueitakin ja toisaalta useampiakin yli 40 uimarin kokoonpanolla kilpailevia seuroja. Kisojen mammuttijoukkue on Cetus peräti 87 uimarilla. Aurajoen Uinti puolustaa 45 kilpailijan voimin Rollo-uintien parhaan seuran titteliä viime vuodelta.

Yli tuhat lasta Rolloilemassa

Lahden Uimaseurassa on paiskittu hartiavoimin töitä Rollo-tapahtuman eteen jo yli vuoden päivät. Sunnuntaina päättyvien kisojen jälkeen Rollo-leiri jatkuu aina keskiviikkoon asti tarjoten osallistujille elämyksiä niin altaassa kuin Lahden kaupungissakin. Ohjelmaa riittää aamusta iltaan, ja Lahden maauimalan ympäristö sopii erinomaisesti leiriaktiviteettien toteuttamiseen. Kun kisailijoiden lisäksi lasketaan myös leiriosallistujat, kipuaa lasten määrä jopa 1056:een, minkä lisäksi tietenkin tulevat vielä kaikki huoltajat ja valmentajat.

Majoituskouluja rolloilijoille on viisi, niistä kaksi toimii myös ruokailupaikkoina. Leirin allasohjelmat, kuten odotetut Viestikarnevaali ja vesipalloturnaus tapahtuvat tietenkin uimalassa.

Seuraa Rolloja somessa!

Lahden Uimaseuran Rollo-somet:

Facebook @rollot2018

Instagram @rollot2018lahti 

Nettisivut www.rollot2018.fi 

Uimaliiton Rollo-kisasivu 

Tulospalvelu www.livetiming.fi 

Rollo-uintien pistekilpailun voittajat 2010-luvulla

2017 Aurajoen Uinti (Hyvinkäällä)
2016 Åbo Simklubb (Tampereella)
2015 Oulun Uinti (Oulussa)
2014 Raision Urheilijat (Kotkassa)
2013 Cetus Espoo (Vaasassa)
2012 Cetus Espoo (Porissa)
2011 Cetus Espoo (Oulussa)
2010 Cetus Espoo (Kuopiossa)