Kylliäinen räjäytti SE-lukemat syntymäpäivänään

#UUTINEN 31.1.2011

Vaasan SM-uinnit päättyivät Cetuksen ja Tanja Kylliäisen juhliin. Kisat tarjosivat hurjia ennätysparannuksia ja SM-uintien taso on todella nousukurssissa.

Yhdysvalloista Raisioon leireilemään saapunut Tanja Kylliäinen pudotti päätöspäivänä pommin, jollaista ei SM-uinneissa olekaan aikoihin nähty. Kylliäinen voitti lempimatkansa, 400 metrin sekauinnin, ajalla 4:38,75. Tulos kohentaa Emilia Pikkaraisen Suomen ennätystä liki viidellä sekunnilla.
Kylliäisen kovasta sekarikunnosta saatiin toki viitteitä jo joulukuussa Yhdysvaltain nuorten mestaruuskisoissa, mutta silti SM-yleisö sai nauttia Vaasassa harvinaisen hurjasta ennätysiloittelusta. Kaiken kukkuraksi Kylliäinen juhli sunnuntaina 18-vuotissynttäreitään.

Sunnuntaina syntyi toinenkin Suomen ennätys. Naisten 4x100 metrin sekauintiviestin SE kohentui Cetuksen toimesta lukemiin 3:44,30. Espoolaisten voiton ratkaisi Hanna-Maria Seppälän hurja ankkuriosuus ajalla 52,23. Myös Seppälän henkilökohtaisen 200 metrin vapaauinnin voittoaika oli kivikova 1:55,89.
Erittäin lähellä oli, ettei Vaasassa juhlittu SE-aikoja kaikissa viesteissä. Vain miesten sekauintiviesti jäi ilman SE:tä, mutta HSS:n miehet uivat vain kolmasosasekunnin päähän Tampereen Uimaseuran Suomen ennätyksestä.

Seurapisteiden osalta päätöspäivä oli yhtä trilleriä, ja kisojen päätteeksi Cetus uusi pistevoittonsa palauttaen Sampo-maljan takaisin Espoonlahden palkintokaappiin. Helsingfors Simsällskap tuli kakkosena yhdeksän pisteen päässä ja Swimming Jyväskylä kolmantena 31 pistettä perässä. Kisaisäntä Vaasan Uimaseura sijoittui pisteissä komeasti kuudenneksi Raision Urheilijoiden ja Oulun Uimareiden jälkeen.

Uimaliiton valmennuspäällikkö Ippe Natunen oli hyvin tyytyväinen Vaasan SM-kisojen tulostasoon.

- Todella kovat henkilökohtaiset Suomen ennätykset Jenna Laukkaselta ja Tanja Kylliäiseltä, sekä viesteissä lähes kaikki ennätykset menivät uusiksi. Lisäksi saimme reippaasti EM-rajojen alituksia. Nyt voidaan todella sanoa, että tulostaso on koventunut laajemmallakin rintamalla, ja kotimaista uinnin huippua hallitsee kolme seuraa. Tämä on hyvä asia, sillä se pistää seurat tsemppaamaan toisiaan, Natunen sanoi.

Tulokset ja seurapisteet kisasivulla.

"

Henkilöt

Ippe Natunen