KuUS ja Cetus vääntävät tasaisesti SM-kullasta

#UUTINEN #VESIPALLO 9.4.2019

Kuopion Uimaseura ja Cetus Espoosta käyvät odotetun tiukkaa taistoa miesten vesipallon SM-sarjan kultamitalista. Kolmen ottelun jälkeen Kuopiolla on pienoinen etulyöntiasema, sillä se johtaa voitoin 2-1. Mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa.

Tulevana viikonloppuna ratkeaa vesipallon Suomen mestaruudet. Kuva: Jussi Salminen

Jo kauden runkosarja antoi osviittaa siihen, että finaalisarjasta tulee jännittävä ja tasainen. Runkosarjassa kumpikin voitti kaksi ottelua, yhden kotonaan ja yhden vieraissa.

Samoin alkoi myös finaalisarja. Kuopio haki ensimmäisestä pelistä voiton Espoosta ja Cetus nappasi toisen pelin voiton Kuopiossa. Kolmannen Kuopiossa pelatun ottelun voitti puolestaan KuUS.

Neljäs peli pelataan Espoonlahdessa lauantaina 13. huhtikuuta. Jos tuossa pelissä Cetus voittaa, niin joukkueet siirtyvät sunnuntaiksi Kuopioon ratkaisemaan mestaruuden.

Kuopiolaiset parin maalin johdossa

Finaalisarjan edetessä on helppo havaita, että peleissä parhaiten ovat pärjänneet joukkueidensa kokeneimmat pelaajat. Cetuksen Sandor Barany on tehnyt kolmessa pelissä 13 maalia ja KuUS:n Teppo Lehtinen on yltänyt 12 maaliin. Myöskään Cetuksen Oskari Ollilan maalimäärä (9) ei yllätä. Kuopiolla on Lehtisen jälkeen leveämpi rintama maalintekijätilastossa. Paavo Soininen on tehnyt viisi ja Roope Koponen neljä maalia. Viiteen maaliin on myös yltänyt Cetuksen Kevin Johansson. Kuopiolta finaalisarjassa on tähän mennessä kahdeksan eri maalintekijää, Cetuksella kuusi pelaajaa on onnistunut maalin teossa. KuUS on laittanut kolmessa finaalipelissä pallon maaliin 35 kertaa ja Cetus 33 kertaa.

Ilmassa trillerin merkkejä

Myös finalistien ylivoimapeli on ollut tasaista. Kumpikin on pystynyt tekemään maalin hieman yli puolesta ylivoimista. Cetus on kolmessa pelissä saanut 20 ylivoimapeliä ja niistä on syntynyt 11 maalia. Kuopiolaiset ovat pelanneet ylivoimaa 17 kertaa ja niistä on syntynyt 9 maalia. Virheiden määrästä näkee, että kumpikin joukkue on pyrkinyt pelaamaan melko siistiä peliä. Rangaistusheittoja on vihelletty kaikkiaan neljä. Cetus on tehnyt maalin ainoasta rankkaristaan ja KuUS on upottanut kolmesta rankkaristaan kaksi sisään.

Naisten mestaruus katkolla turkulaisille

Naisten Suomen mestaruus on katkolla jo tulevana perjantaina Turussa. Finaalisarja on Turun Uimareiden hallussa voitoin 2–0 Espoon Cetusta vastaan. Mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa, ja naistenkin mestari on selvillä viimeistään sunnuntai-iltana.

TU puolustaa viime keväistä Suomen mestaruutta ja on voittanut kaksi ensimmäistä finaalia niukalla maalierolla, ensin kotonaan 10–9 ja sitten vieraissa Espoossa maalein 13–11.

Tulospalvelu: vesipallo.torneopal.fi 

Finaaliottelut:

Miesten SM-sarja
4. finaali Cetus–KuUS la 13.4. klo 20.00 Espoonlahden uimahalli
5. finaali KuUS–Cetus su 14.4. klo 17.15 Kuopion Uimahalli (tarvittaessa)

Naisten SM-sarja
3. finaali TU–Cetus pe 12.4. klo 19.30 Impivaaran uimahalli
4. finaali Cetus–TU la 13.4. Espoonlahden uimahalli (tarvittaessa)
5. finaali TU–Cetus su 14.4. Impivaaran uimahalli (tarvittaessa)

Miesten finaalisarjan maalintekijät:

1. Sandor Barany Cetus 13
2. Teppo Lehtinen KuUS 12
3. Oskari Ollila Cetus 9
4. Kevin Johansson Cetus 5
4. Paavo Soininen KuUS 5
6. Roope Koponen KuUS 4
6. Janne Linnus KuUS 4
6. Joonas Manninen KuUS 4
9. Miiko Pipatti Cetus 3
9. Lauri Lahtinen KuUS 3
11. Mikko Penttinen Cetus 2
11. Tuomas Kilpeläinen KuUS 2
13. Eero Saarelainen Cetus 1
13. Kim Jernmark KuUS 1


Teksti: Pasi Natunen