Katso suomalaisten videokommentit!

#UUTINEN 15.8.2010

Budapestin EM-kisojen toiseksi viimeinen päivä oli iloista suomalaisseurattavaa. Lena Putigina teki joukkueen toistaiseksi parhaan suorituksen 3 metrin finaalissa ja Ari-Pekka Liukkonen kauhoi SE-vauhtia.

Lauantai-iltana ensimmäisenä tulessa oli Ari-Pekka Liukkonen, joka kisasi 50 metrin vapaauinnin finaalipaikasta yhdessä 15 muun Euroopan nopeimman uimarin kanssa. Liukkonen sijoittui välierien 12:nneksi ajalla 22.41, joka on sama kuin Andrei Tuomolan Suomen ennätys kesän 2009 SM-uinneista. Viimeisen finaalipaikan ratkaisevaan swim-offiin olisi päässyt ajalla 22.27. Liukkonen oli hyvin tyytyväinen vauhtiinsa.

Emilia Pikkarainen nähtiin lauantai-iltana EM-kisojen toisessa välieräuinnissaan, 200 metrin perhosessa. Vantaalainen ei yltänyt aivan aamun alkuerävauhtiinsa ja jäi 16. sijalle tuloksella 2:14.67. Finaaliin vaadittiin 5,42 sekuntia nopeampi aika. Pikkaraisen kauden parhaaksi jäi SM-uinneissa Suomen ennätystä lähennellyt aika 2:11.89.

Uimahyppääjä Lena Putigina oli onnellinen kolmen metrin ponnahduslautafinaalin jälkeen. Jo aamun alkukilpailussa syntynyt uusi ennätystulos 269.60 oli unelmien täyttymys, ja Putigina eli unelmaansa vielä illan finaalissa sijoittumalla rennolla suorituksella kahdeksanneksi. EM-tasolla tämä oli äärimmäisen kova temppu, sillä mukana oli kokeneita kilpailijoita. Budapestin hämärtyvässä illassa hypätyssä finaalissa EM-ensikertalaisena esiintyneen Putiginan tulos oli 260.20. Tasaisessa finaalissa aamun tulos olisi riittänyt jopa viidenteen sijaan.

"