Jenna Laukkanen jatkoi ennätystehtailuaan

#UUTINEN 6.8.2015

Jenna Laukkasen SE-tehtaan piipusta nousi savua taas torstai-iltana. Välierissä höyläytyi melkein puoli sekuntia. Matti Mattsson joutui tahtomattaan jo kesälomalle.

Jenna Laukkanen ei enää vapise MM-tason iltauinneissa. Kuva: Jussi Salminen

Jenna Laukkanen lähti rohkeasti matkaan 200 metrin rintauinnin välierissä, ja reipas aloitus tuotti myös erinomaisen tuloksen. Laukkanen kohosi aamusta yhden sijan ja löi taululle jälleen uudet Suomen ennätyslukemat. 15. sija irtosi ajalla 2.25,45, joten sotkamolainen pystyi peräti 0,46 sekunnin parannukseen uransa toistaiseksi tiukimmassa paikassa.

– Jee, en ollut viimeinen! Tosi siistiä, että pystyin parantamaan noin paljon, Laukkanen julisti riemuissaan.

– Oho, satanenkin oli noin kova (1.09,78), yritin viimeisellä viisikymppisellä rutistaa sitä viereistä aussia (Tessa Wallace) vielä kiinni, mutta oli se rankkaa, Laukkanen kertasi uinnin vaiheita.

Finaalikahdeksikkoon joudutaan vielä turvautumaan uusintauintiin, sillä välierien kahdeksas sija jaettiin ajalla 2.23,06. Laukkanen katseli tulostasoa vaikuttuneena:

– Kyllä ne kovaa menee, mutta täältä tullaan vielä!

Kaksi vuotta sitten MM-uinneissa Laukkanen oli tämän matkan 16:s, mutta paras aika oli tuolloin paljon heikompi, 2.28,04, eli hän on ottanut yli 2,5 sekunnin aikahypyn kahden kauden aikana. Yksistään tänä vuonna torstai-illan uinti oli jo matkan neljäs SE Laukkaselle.

Laukkanen starttaa Kazanissa vielä 50 metrin rintauinnissa lauantaina ja 4x100 metrin sekauintiviestissä sunnuntaina.

Mattsson ymmällään vauhdin puutteesta

Puolustava pronssimitalisti Matti Mattsson ei selviytynyt mukaan perjantai-illan MM-finaaliin päämatkallaan 200 metrin rintauinnissa. Mattsson putosi aamun vauhdistaan reilut kuusi kymmenystä jääden välierien 12:nneksi.

– Harmittaa todella, todella paljon. En tiedä kyllä yhtään mistä tämä nyt johtuu, ennen starttia kaikki oli ihan kunnossa, eikä siinä mitään ihmeellistä tapahtunut. Vauhdinjaossa ehkä vika, Mattsson harmitteli.

Vauhdinjako oli todellakin erilainen kuin alkuerissä. Mattsson aloitti puolimatkaan melkein puoli sekuntia aamua hitaammin, muttei pystynyt kirimään kahdella viimeisellä altaanmitalla tahtia kiinni. Marginaalia finaalikahdeksikkoon kertyi vajaat yhdeksän kymmenystä, joten porilaisen olisi pitänyt parantaa vain neljännessekunti aamuista tulostaan. Käteen Kazanista jäi siis alkuerien olympia-A-raja.

– Nyt ainakin tiedän, että tällaisiin ei ole varaa Riossa, täytyy parantaa useita sekunteja, Mattsson manasi.

Kaudesta Mattsson antaa kuitenkin itselleen hyvän arvosanan. Viime kesän EM-pettymyksen jälkeen tulokset ovat kääntyneet takaisin maailman kärjen tuntumaan.


Suomen uintijoukkue Twitterissä: twitter.com/SwimmingFinland 

Uimaliiton MM-kisasivu 

Tulospalvelu: www.omegatiming.com