Jenna Laukkanen häkeltyi SE-vauhdistaan

#UUTINEN 25.7.2011

MM-uintien toinen kisapäivä tuotti Suomen ennätyksen, kun Jenna Laukkanen hurjasteli melkein välierävauhtia. Laukkanen on onnistunut säilyttämään Belgradin nuorten EM-uinneista aivan ihmeellisen kisakunnon uransa ensimmäisiin MM-kisoihin. Hanna-Maria Seppälä teki myös avausstarttinsa maanantaina.

Jenna Laukkanen säväytti Shanghain MM-uintien toisena kisapäivänä. Hän kellotti 100 metrin rintauinnin alkuerissä uuden Suomen ennätyksen 1.09,39 ja sijoittui 22:ksi.

- Uinti tuntui kyllä tosi hyvältä, se oli ihanaa, en osaa oikein sanoin kuvailla, mahtavaa, Laukkanen hehkui ensimmäisen MM-suorituksensa jälkeen.
Välieräpaikka ei jäänyt kauaksi, sillä 16. sijan vei Ruotsin Joline Höstman 0,76 sekuntia nopeammalla ajalla.

- Kyllä se kävi mielessä kun näin tuloksen taululta, että näinköhän tuo riittäisi jatkoonkin, mutta sitten rauhoituin, että onhan täällä kyllä tosi kovia uimareita, kyllä tuo ennätys riittää mulle ihan hyvin, Laukkanen tuumi.
Shanghain MM-uinnit eivät edes ole Laukkasen pääkilpailut tällä kaudella, sillä hän osallistui heinäkuun alussa nuorten EM-kisoihin Belgradissa. Laukkasen edellinen SE syntyi juuri siellä, 15 päivää sitten. Ennätys parantui nyt yhdeksän sadasosaa.

- En oikein tiedä, miten tämä kunto on tänne asti säilynyt. Varmaan ne pari lomapäivää Belgradin jälkeen ja sitten hyvin sujunut herkistely on toiminut, Laukkanen ihmetteli.
Laukkasen kisaohjelma jatkuu torstaina 200 metrin rintauinnilla.

- Nyt on kyllä lupa odottaa hyvää siltä kahdelta sataa, kun tämä satanen meni näin hyvin, hän ennusti.

Seppälä tyytyväinen selkäuintiinsa


Hanna-Maria Seppälä avasi MM-kisansa tutulla sivulajilla, 100 metrin selkäuinnilla. Seppälä ui sijalle 35 ajalla 1.03,18.

- Olen tyytyväinen siihen, se oli oikein hyvä aamu-uinti, tasainen ja ehyt, Seppälä totesi.
Hän jäi Espoon SM-altaassa syntyneestä kauden parhaastaan 0,26 sekuntia, mutta se ei huolettanut häntä. Päämatka 100 metrin vapaauinti käynnistyy torstaina.

- Nyt valmistaudutaan vaparia varten lähinnä lepäilemällä, kerran päivässä allasverryttely, Seppälä suunnitteli.

Uimaliiton kisasivu.

Jenna Laukkasella oli aihetta hymyyn satasensa jälkeen. Joukkuetoverit hurrasivat katsomossa.

Hanna-Maria Seppälä loikkasi kisa-altaaseen 100 metrin selkäuinnissa

Henkilöt

Jenna Laukkanen