Jenna ja Matti ne välieriin sopii

#UUTINEN 6.8.2015

Rintauimarit olivat taas liekeissä Kazanin MM-uintien alkuerissä. Jenna Laukkanen ui iltajaksoon Suomen ennätyksellä sekä Matti Mattsson Rion A-rajalla ja kuudennella sijalla. Molemmilla luvassa 200-metriset semifinaalit.

Jenna Laukkanen venyi jälleen Suomen ennätysvauhtiin. Illalla peli jatkuu välierissä. Kuva: Jussi Salminen

Jenna Laukkanen lunasti välieräpaikan 200 metrin rintauinnissa Suomen ennätysajalla 2.25,91. Sotkamolainen paransi omaa kesäkuista SE-tulostaan tasan kymmenyksen edeten 16. sijalla semifinaaleihin.

– Hyvä uinti, viimeinen käännös voisi sujua vähän paremmin illalla, Laukkanen iloitsi.

Uinti oli vahva erityisesti kolmannella altaanmitalla, jonka jälkeen hän oli lähes sekunnin edellä omaa ennätystahtiaan.

– Täytyy yrittää panostaa siihen loppuun, Laukkanen kertoi.

Taso on olympialaisten lähestyessä koventunut hurjasti, kaksi vuotta sitten MM-välieriin riitti peräti yli 2,2 sekuntia kevyempi tulos. Laukkanen pudotti isäntämaan Yuliya Efimovan 17. sijalle ja semifinaalien ulkopuolelle, Efimova voitti maailmanmestaruuden sadan metrin matkalla tiistaina.

Välierät kisataan torstaina klo 17.51 alkaen.

Mattssonista neljäs suomalainen Rion A-rajan alittaja

Matti Mattsson eteni myös 200 metrin rintauinnin välieriin. Hän ylsi alkukilpailun kuudenneksi tuloksella 2.09,89, mikä alitti myös Rion olympiauintien A-rajan, se on tällä kaudella jäänyt porilaisella parin kymmenyksen päähän.

– Hyvä, että sekin meni nyt, on sitä tässä keväällä pari kertaa yritettykin, Mattsson naureskeli tyytyväisenä.

Tulos oli hänelle toiseksi paras koskaan, ennätys 2.08,95 on Barcelonan MM-finaalista parin vuoden takaa.

– Yllättävän helpolta tuntui uinti, tai ei se nyt helppoa koskaan ole. Ehkä viimeisellä kymmenellä metrillä täytyy pitää veto pidempänä, Mattsson mietti.

Välierät kisataan torstaina klo 18.29 alkaen.

Seppälän uinti ei kiihtynyt tarpeeksi

Hanna-Maria Seppälä ei yltänyt kauden parhaaseen vauhtiinsa 100 metrin vapaauinnissa. Seppälä kauhoi aikaan 55,65 ja sijoittui 30:nneksi. Viimeiseen välieräpaikkaan karsivaan uusintauintiin olisi vaadittu 54,90.

– Liian hidas aloitus, Seppälä tokaisi nähtyään käännösaikansa 26,88.

Kauden paras satanen kirjataan hänellä lukemin 55,42 kuukausi sitten GP-uinneista Helsingistä. Samaisissa kisoissa hän jäi vain neljä sadasosasekuntia Rion olympiauintien A-rajasta 50 metrin vapaassa.

– Tällä kaudella kunto on tähdätty selkeästi 50 metrille, toivottavasti saan sen neljä sadasosaa vielä puristettua syksyn maailmancupin kisoissa, Seppälä suunnitteli.

Kazanin MM-kisoissa Seppälä ei saa 50 metrin vapaata startata, sillä Suomi voi asettaa vain yhden uimarin kyseiselle matkalle ja 50 metrin vapaassa Tessa Nurmisen MM-näyttö oli Seppälää parempi.


Suomen uintijoukkue Twitterissä: twitter.com/SwimmingFinland 

Uimaliiton MM-kisasivu 

Tulospalvelu: www.omegatiming.com