Jallow hurjasteli EM-finaaliin!

#UUTINEN 20.5.2016

Jenna Laukkanen ui seitsemänneksi kovatasoisessa 200 metrin rintauintifinaalissa. Mimosa Jallow eteni ensimmäiseen arvokisafinaaliin ja Sami Aaltomaa jäi siitä vain alle kaksi kymmenystä.

Naisten 200 metrin rintauintifinaalissa oli jäätävän kova taso. Mitaleille vaadittiin yli 1,1 sekuntia kovempi tulos kuin edellisissä EM-uinneissa. Mitali irtosi nyt vain kaksi kymmenystä huonommalla ajalla kuin viime kesän Kazanin MM-uinneissa.

Jenna Laukkasen vauhti finaalissa hiipui tasan puoli sekuntia välieristä, 2.25,97 toi seitsemännen sijan, mutta sijoitus säilyi samana.

– Ensimmäinen pitkän radan EM-finaali, olihan se mahtava kokemus, vaikka eilisestä ajasta hieman jäätiinkin. Tiesin kyllä jo ensimmäisen vinstan jälkeen, että tulee hyytymään, mutta riskillä mentiin, niin kuin finaalissa pitääkin!

Lauantaina sotkamolainen starttaa kisojen päätösmatkallaan 50 metrin rintauinnissa.

Jallow sutimallakin finaaliin

Mimosa Jallow piti pään kylmänä 50 metrin selkäuinnin semifinaalissa. Jyväskyläläinen ui melkein saman ajan kuin alkuerissäkin ja tuli maaliin välierien seitsemäntenä 28,34.

– Uinti tuntui tosi hyvältä, ja koko vinsta meni rennosti. Loppu oli parempi kuin aamulla, mutta ensimmäiset vedot vähän suti, Jallow analysoi.

Uran ensimmäinen henkilökohtainen arvokisafinaali kutsuu häntä siis lauantai-iltana.

– Siistiä päästä uimaan, rennosti vaan haastamaan muita.

Jallowin finaali on jo Suomen neljäs Lontoossa, neljän eri uimarin toimesta. Vastaavaa tason leveyttä ei pitkän radan EM-uinneissa ole nähty ainakaan vuosikausiin.

Aaltomaa kiusallisen lähellä finaalia

Sami Aaltomaa oli vähällä napata myös ensimmäisen EM-finaalinsa. Epäonneksi hänen vauhti hieman hiipui välierissä. 27,82 oikeutti 12. sijaan. Tiukkojen marginaalien lajissa vain 0,18 sekuntia erotti hänet kahdeksan parhaan joukosta. 23-vuotiaan Aaltomaan paras on 27,67, joten ennätykseen olisi nyt kaivattu pieni viilaus.