Ruotsin GP käynnistyi räväkästi

#UUTINEN 24.3.2012

Tukholmassa kisattava Ruotsin GP-sarjan osakilpailu alkoi suomalaisittain lupaavasti. Teemu Vuorela ja Salla Elovirta alittivat uusina uimareina ensi kesän nuorten EM-rajat.

Vantaan Vesikoiden Laura Kurjesta tuli lauantaiaamuna kolmas suomalaisnainen, joka on alittanut 26 sekuntia 50 metrin vapaassa pitkällä radalla. Kurki ui Hanna-Maria Seppälän kannoilla finaaliin neljänneksi nopeimpana tuloksella 25,99. Kurjen ja Seppälän lisäksi vainMarlene Niemi kuuluu suomalaisista 25 sekunnin kerhoon.

Finaalipaikkoja heltisi suomalaisille GP-uintien avauspäivänä rutkasti. Sinivalkoisten aamuvauhti oli nyt kohdillaan, ja vain kolmessa lajissa kuudestatoista jäätiin ilman finaalipaikkaa. Miesten 50 metrin rintauinnissa finaali lähes vallattiin, sillä peräti kuusi kahdeksasta finalistista on suomalaisia. Näyttävimmin finaalipaikan varmisti Raision Janna Ovaska, joka kukisti 50 metrin selkäuinnin alkuerien swimoffissa Ruotsin Erika Carlenin.

Tasaista oli myös naisten 100 metrin perhossa, jossa Emilia Pikkarainenjakoi alkuerien kärkipaikan Ruotsin Sarah Sjoströmin kanssa ajalla 59,81. Tulos uupuu vain reilut neljä kymmenystä Suomen ennätyksestä, ja on Pikkaraisen paras tulos sitten vuoden 2009 kumipukuaikojen.

Lauantaiaamuna saatiin myös kaksi uutta nimeä ensi kesän nuorten EM-uintien rajan alittaneiden joukkoon. Teemu Vuorela kauhoi 100 metrin vapaauintifinaaliin tuloksella 51,93, mikä alittaa nuorten EM-uintien B-rajan reilulla kahdella kymmenyksellä.

Toukokuussa 15 vuotta täyttävä Salla Elovirta puolestaan kirjautti nimensä NEM-rajoihin 50 metrin vapaassa lukemin 27,22. Elovirta saavutti hurjalla ennätysparannuksellaan B-rajan sadasosasekunnin turvin.

"Ennätys parantui puolella sekunnilla, sain uintiin nyt enemmän kierroksia kuin koskaan aiemmin", Elovirta juhli.

Hän myönsi NEM-rajan olleen mielessä ennen uintia.

"Kyllä se oli tavoitteena tänä keväänä alittaa", Cetusta edusta Elovirta kertoi ja oli erittäin tyytyväinen suoritukseensa.

Lauantai-illan finaalit uidaan Tukholmassa Suomen aikaa klo 18 alkaen. Sunnuntaina toisen kilpailupäivän finaalijakso alkaa tuntia aikaisemmin klo 17. Tukholman tuloksia voi seurata LiveTimingista.