Cetus voitti ensimmäisen mestaruutensa!

#UUTINEN 20.5.2018

Miesten vesipallon viidennestä finaalista muodostui Cetus Espoon huikea esiinmarssi Suomen parhaaksi joukkueeksi. Finaalisarjan ainoa vierasvoitto tuli komealla esityksellä ja palkintona oli seuran ensimmäinen SM-kulta.

Otteluvideo Cetus Espoon YouTube-kanavalla.


Cetus kruunattiin vesipallon miesten Suomen mestariksi sunnuntai-iltana Turussa. Cetuksen ja Turun Uimareiden välinen finaalisarja kulki tasaisesti kotivoitoin, kunnes Cetus kukisti TU:n vieraissa viidennessä finaalissa maalein 9–4 ja otti mestaruuteen vaaditun kolmannen voiton.

Viides finaali oli poikkeuksellinen, vierasjoukkueena Cetus aloitti todella väkevästi ja ehti jo 5–0 johtoon, ennen kuin Turun Uimarit sai maalitilinsä auki vasta kolmannen erän alussa. Viidennen finaalin hurmiosta kertoo se, että Cetuksen Kevin Johansson tehtaili päätösottelussa kolme maalia, vaikkei kahdessa edellisessä finaalissa onnistunut kertaakaan. Amos Pentikäinen heitti kaksi maalia ja Wilhelm von WeissenbergSandor BaranyHeikki Elovaara ja Miiko Pipatti maalin mieheen.

Turun Uimareilla on takavuosilta useampiakin Suomen mestaruuksia, mutta Cetuksen miehille kyseessä oli ensimmäinen titteli. Keväällä 2014 espoolaiset ottivat ensimmäisen SM-mitalinsa, pronssia, ja viime vuonna Cetus sai jo hopeaa. Joukkuetta valmentaa viime syksynä seuran päävalmentajaksi Montenegrosta tullut Petar Radanovic apunaan David Dusseault.

Tulospalvelu 

Cetus Espoo miesten SM-sarjassa 2010-luvulla

2018 kultaa
2017 hopeaa
2016 5:s
2015 5:s
2014 pronssia
2013 5:s
2012 4:s
2011 4:s
2010 6:s