Cetus viestissä kahdesti SE-lukemille

#UUTINEN 18.10.2014

Oulun Grand Prix -uintien avauspäivä tuotti Suomen ennätyksen kahdesti miesten 4x50 metrin sekauintiviestissä. Henkilökohtaisia ennätyksiäkin nähtiin, mutta uusia MM-uimareita ei ihan ilmaantunut.

Espoon Cetus kauhoi SE-aikaan jo aamun alkuerissä ajalla 1.38,05, ja kohensi illan finaalissa ennätystä vielä aikaan 1.37,85. 4x50 metrin sekauintiviestin kokoonpanoon kuuluivat Valtteri ElorantaTuomas PokkinenRiku Pöytäkivi ja Ari-Pekka Liukkonen. Edellinen SE oli myös Cetuksen nimissä viime syksyltä, ja parantui nyt lähes sekunnin.

Swimming Club Vuokatin Jenna Laukkanen oli avoimessa sarjassa avauspäivän paras uimari. Sotkamolainen ui satasen rintauinnin voittoon ajalla 1.07,06. Oma Suomen ennätys jäi kuuden kymmenyksen päähän.

– Hyvä uinti 75 metriin asti, mutta siinä sitten viimeinen käännös liukastui, tuo pääty on tosi liukas, ja täytyy tulla siihen just oikeassa kohtaa. Ilman sitä aika olisi ollut sitä mitä odottelinkin, noin 1.06,7, Laukkanen kertoi.

Kauden paras Laukkasella on 1.07,04 Dohan maailmancupuinneista.

Kakkoseksi ui Oulun Uinnin Silja Känsäkoski, joka jäi Laukkaselle vain yksitoista sadasosaa uudella enntäyksellään 1.07,17. Joulukuisten lyhyen radan MM-uintien tulosraja on Laukkasella jo hallussa, Känsäkoski jäi siitä 0,38 sekuntia.

Emilia Pikkarainen tekee paluuta kisa-altaille reilun vuoden tauon jälkeen ja starttasi lauantaina sadan metrin perhosessa. Vantaan Vandersia edustava Pikkarainen oli selvä voittaja ajalla 59,45, mutta odotteli hivenen kovempaa aikaa.

– Olisihan se ollut kiva, jos olisi mennyt alle 59 sekuntia. Mutta ei voi olla pettynyt, kun aika parantui edellisistä kisoista, SM-uinneissa (marraskuussa) vedetään sitten taas vähän kovempaa. On kyllä ihanaa taas kisata täällä tuttujen kavereiden kanssa, kaikki on tsempannut minua tosi paljon, Pikkarainen sanoi.

MM-uintien tulosraja jäi Pikkaraiselta saavuttamatta. Kisalippuun olisi tarvittu 58,17, ja Pikkaraisen SE on 57,63 vuodelta 2013. Sunnuntaina Pikkarainen kisaa toisessa päälajissaan, 100 metrin sekauinnissa.

Miesten 50 metrin rintauinnissa Järvenpään Uintiklubin Andrei Tuomola ui ajalla 27,28 kolmen kymmenyksen päähän MM-kisarajasta. Naisten 800 metrin vapaauinnissa Swimming Jyväskylän Laura Lajunen teki uuden ennätyksensä ajalla 8.43,03 jääden MM-rajasta vajaat viisi sekuntia.

Leo Lähteenmäki hallitsee vammaisuintisarjan pistetaulukkoa suvereenisti ensimmäisen päivän jälkeen. Parhaan tuloksensa hän teki 50 metrin perhosessa ajalla 28,49 ja pistein 814.


Uimaliiton GP-kisasivu 

Tulospalvelu: www.livetiming.fi