U17-maajoukkue sijoittui yhdeksänneksi Prahassa

#UUTINEN 26.3.2018

Viikonloppuna Prahassa oteltiin 12 maan kesken EU Nations -vesipalloturnaus. Suomen U17-joukkue kukisti Walesin ja Skotlannin päätyen turnauksen yhdeksännelle sijalle.

EU Nations 23.-25.3.2018 Suomi - Belgia (Kuva: Tomáš Krajíček)

Suomen U-17 maajoukkue EU Nations Cupiin, joka pelattiin 23.-25.3.2018 Tsekkien Prahassa. Ensimmäiset pelit pelattiin perjantaina ja ratkaisuottelut sunnuntaina.

Suomi valikoitui turnauksen D-lohkoon yhdessä Belgian ja Sveitsin kanssa. Lohkon vastustajat olivat kovia ja heille Suomen joukkue ei pärjännyt. Joukkueenjohtaja ja valmentaja Karri Kukkosen mukaan ei tosin pelattu hyvin etenkään Belgiaa vastaan. Suomi-Belgia -ottelu päättyikin hurjiin lukemiin 3-15 (0-3, 2-4, 1-4, 0-4). Sveitsiä vastaan peli oli ajoittain ihan hyvää mutta vastustaja teki virheistä maalit ja Suomi-Sveitsi -peli päättyi lukemiin 7-14 (2-1, 1-4, 1-4, 3-5).

Alkuotteluiden jälkeen jakauduttiin sijoituksen mukaisiin lohkoihin ja Suomi pääsi pelaamaan sijoista 9-12 yhdessä Walesin, Skotlannin ja Irlannin kanssa. Lauantaina pelit alkoivat Walesia vastaan ja peli oli hyvin tasainen. Tuomarilinja oli aika salliva ja peli oli kovaa vääntöä koko ajan. Onneksi Suomi sai voiton pelistä ja Wales-ottelu päättyi lukemiin 4-5 (1-1, 1-0, 1-2, 1-2). Toisessa pelissä Skotlantia vastaan Suomi sai hyvin onnistumisia ja vastustaja hyytyi aika pahastiSitä kautta Suomi sai hyvän voiton ottelusta lukemin 4-15 (2-6, 1-4, 1-1, 0-4).

Viimeisen pelinsä Suomi pelasi Irlantia vastaan. Ottelun alku oli hyvä ja Suomi johti ensimmäisen erän jälkeen lukemin 5-1. Sen jälkeen Irlanti alkoi pelata kovempaa eikä Suomi pystynyt siihen vastaamaan. Pelin ratkaisu tuli 20 sekuntia ennen loppua ja Irlanti-Suomi -ottelu päättyi lukemiin 7-6 (1-5, 3-0, 2-1, 1-0).

Joukkueen johdon mielestä turnaus oli kokonaisuudessaan ihan onnistunut. Suomen joukkueen lopullinen sijoitus oli yhdeksäs. Tuloksia voi tarkastella tarkemmin turnauksen järjestäjien nettisivuilla.

Lopputulokset

  1. Etelä-Afrikka
  2. Itävalta
  3. Belgia
  4. Englanti
  5. Tsekki
  6. Sveitsi
  7. Liettua
  8. Tanska
  9. Suomi
  10. Wales
  11. Irlanti
  12. Skotlanti

Suomen joukkue

Egor Garanin, Cetus Espoo
Niklas Koskela, Cetus Espoo
Amos Pentikäinen, Cetus Espoo
Miiko Pipatti, Cetus Espoo
Juho Ryhänen, Cetus Espoo
Eero Saarelainen, Cetus Espoo
Jere Heikkinen, Kuopion Uimaseura
Miika Koskela, Oulun Lohet
Wiljam Laiho,Turun Uimarit
Aapo Luoma, Turun Uimarit
Arttu Niemi, Turun Uimarit
Saku Niinivirta, Turun Uimarit
Tuomas Tuominen, Vesipalloseura Sentterit
Samuel Fält, Vesipalloseura Sentterit
Justus Hilaja, Vesipalloseura Sentterit

Karri Kukkonen, joukkueenjohtaja ja valmentaja
Jonny Lindroos, valmentaja

Antti Ruohonen, tuomari